2017-04-25 08:20Pressmeddelande

Almi Invest investerar i Awesome Group

null

Almi Invest investerar i Göteborgsföretaget Awesome Group, som utvecklar N’GAGER, ett digitalt verktyg för bättre ledarskap och företagskultur. I emissionen, som är första steget i en planerad kapitalresning på 20 miljoner kronor, deltar också privatinvesteraren HBS Sweden. Pengarna ska gå till marknadssatsningar och nyanställningar.

Awesome Group utvecklar sedan 3,5 år N’GAGER, en molnbaserad plattform för att skapa långvarigt engagemang och lojalitet inom en organisation. Verktyget mäter och visualiserar engagemanget genom så kallad gamification, det vill säga metoder från spelindustrin för vad som motiverar och engagerar människor. Målet är att skapa en stark och levande företagskultur.

N’GAGER levereras som en skalbar lösning i molnet, som en mobil applikation, webblösning eller integrerat i ett annat system. Kunderna kan antingen nyttja färdiga scenarion för att utveckla ledarskap och beteenden i organisationen eller skapa eget innehåll, skräddarsytt för verksamhetens utmaningar.

  • N’GAGER kan göra stor skillnad för bolag som står inför den digitala transformationen då den driver beteendeförändring, säger Björn Westman, Investment Manager på Almi Invest. Den löser ett reellt problem för kunden och har, med sin skalbara affärsmodell, stor potential på en växande marknad.

2016 hade N’GAGER 1800 aktiva användare, plattformen passerade 1 miljon aktiviteter redan i september och det nya året har börjat starkt med 800 nya användare första kvartalet. På kundlistan står företag som Swedbank, ICA Banken, Klarna, Intrum Justitia och Siemens.

  • Vår verksamhet har bra fart och ett mycket positivt kassaflöde med en ökad inströmning av kunder. Med kapitalet från Almi Invest och HBS kan vi nu ta första steget i vår internationella marknadssatsning, säger Henrik Engberg, VD Awesome Group. Vi har ett utvecklat strukturkapital, en skalbar plattform, starka kunder och över 40 000 användare i prospektstocken. Läget kan helt enkelt inte vara bättre!


För ytterligare information kontakta:
Björn Westman, Investment Manager Almi Invest, tel 070-640 90 96, mail bjorn.westman@almiinvest.se
Henrik Engberg, vd Awesome Group, tel 0760-013 001, mail henrik.engberg@awesomegroup.se
Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel 076-880 88 10, mail maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest (www.almiinvest.se) är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almikoncernen.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.