2011-01-03 11:37Pressmeddelande

Almi Invest går in som delägare - Huges Marina expanderar

null

Huges Marina har genomfört en fulltecknad nyemission om 25 miljoner kr. Bakgrund till emissionen är en fortsatt expansion i Huges monteringsanläggning och centrallager i Tranås, som kommer att utgöra basen för den nya satsningen Huges Franchise. Emissionen stärker också Huges ytterligare i samband med Huges nyetablering av Sveriges modernaste showroom för båtar på Smista Allé vid Kungens kurva i Stockholm utmed E4, som öppnar i mars 2011. Almi Invest och ett antal privata investerare har fulltecknat nyemissionen och blir ägare tillsammans med de tidigare ägarna, Gillesvik Invest och Länsförsäkringar. Efter emissionen är de största aktieägarna i Huges Marina: Gillesvik Invest, LF Fritid Holding, Almi Invest och Lars Kastengren.

Huges marina etablerar nytt franchisekoncept
Huges har tagit fram marknadens ledande helhetskoncept och bygger nu vidare genom att etablera ett nytt franchise-koncept där andra återförsäljare i Sverige kommer att köpa tjänster och produkter av Huges Marina, delvis montering, logistik och lagerhållning men också i ett första steg varumärkena Larson och Triumph, för vilka Huges har agenturen för i Skandinavien. Bas för Huges franschisekoncept kommer att vara Huges specialanpassade monterings- och centrallageranläggning i Tranås, Småland. Tanken är att över tiden utveckla konceptet ytterligare för att innefatta fler tjänster och produkter.

– Denna planerade nyemission möjliggör en snabbare expansion och konsolidering av marknaden. Med vårt nya Showroom i Stockholm, samt genom att komplettera vårt helhetskoncept med franchise, där vi erbjuder fristående återförsäljare våra tjänster och produkter, fortsätter vi att erbjuda slutkunderna allt bättre service och produkter över hela Sverige, säger Janne Lundmark VD för Huges Marina.

– Almi Invest investerar både i start up bolag och i mer etablerade bolag i expansionsfas, som Huges Marina. Huges Marina är ett mycket spännande företag med stor potential, med basen i Småländska Tranås, säger Tarja zu dem Berge VD/Fund manager för Almi Invest Småland och Öarna AB.

Mer information
Janne Lundmark Tel: 0702-224600 Mail: ir@hugesmarina.se
Tarja zu dem Berge Tel: 0709-185896 Mail: tarja.berge@almiinvest.se

Om Almi Invest AB

Almi Invest skapar förutsättningar för entreprenörledda tillväxtföretag att växa genom att på regional basis och tillsammans med andra aktörer på riskkapitalmarknaden investera kapital och kunskap. Almi Invest är organiserat i sju regionalt baserade riskkapitalfonder, varav Almi Invest Västsverige AB är en, och ägs av Almi Företagspartner AB tillsammans med regionala aktörer.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.