2018-10-29 13:21Pressmeddelande

Almi Invest investerar 2 miljoner kronor i Geselle Group

Almi Invest investerar 2 miljoner kronor i Geselle Group, som tagit fram ett helhetskoncept för att föra samman fristående frisörbolag till att bli Nordeuropas största oberoende frisörkedja. I emissionen på totalt cirka 4,5 miljoner kronor deltar även en grupp affärsänglar med bakgrunder inom retail och försäljning. Kapitalet kommer att användas till utveckling av den digitala plattformen och för internationell lansering.

Geselle vill bygga ett nätverk av fristående frisörer där även mindre aktörer får tillgång till en komplett svit av digitala verktyg för e-handel, onlinebokning, en egen app, personalliggare, kundhanteringssytem, kontantfri betalning, centralt lager och förmånliga, centralt förhandlade avtal med leverantörer för enkel åtkomst av ett produkter från både externa och egna varumärken. Varumärket Geselle blir en kvalitetsstämpel för de frisörer och salonger som har godkända yrkesbevis – namnet är inspirerat av det gesällbrev som frisörer får efter avlagt behörighetsprov.

–Med en mycket intressant affärsmodell inriktad på att skapa skalfördelar och inriktad på fristående frisörer tror vi att grundaren Reine Johansson och hans kompetenta team runt Geselle Group har de erfarenheter och kompetenser inom retail som krävs för att lyckas nå ett brett genomslag på marknaden, säger Henrik Larsson, Investment Manager på Almi Invest.

Geselle Group grundades 2017 av Reine Johansson som, med en bakgrund som bland annat försäljningschef på mobiloperatören Tre och VD för varuhuskedjan Babyproffsen, såg möjligheten att applicera de stordriftsfördelar som finns inom andra typer av retail, på frisörbranschen genom ett nytt och unikt koncept.

–Se Geselle som ett moln med frisörtjänster. Vi vill samla eliten bland Nordeuropas frisörföretag under ett kraftfullt varumärke. Genom vår digitala plattform GESELLE ONE kommer såväl nya som befintliga salonger över en natt kunna få tillgång till såväl e-handel som alla andra digitala verktyg de behöver. Vi är väldigt stolta över att ALMI visar det här förtroendet för oss, säger Reine Johansson VD och grundare på Geselle Group.

–Frisörsalongerna står nu inför samma utmaning som jag tidigare sett inom vitvarubranschen i min roll som VD och koncernchef för Elon. Genom Geselles koncept blir det en win-win situation för att möta den digitala utvecklingen och samtidigt tillgodose konsumenternas krav på modern service och hög kvalité. Det är mycket hedrande och samtidigt spännande att få vara med på denna resa, säger Christer Larsson, styrelseordförande för Geselle Group.


Om Almi Invest Press

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.