2015-04-23 23:15Pressmeddelande

Almi Invest vinner SVCA:s investerarpris

null

Idag offentliggjordes vinnarna till Svenska Riskkapitalföreningens (SVCA) pris för årets mest samhällsnyttiga investering 2014. Almi Invest kammade hem priset för investeringen i Göteborgsbolaget ReVibe Energy tillsammans med SAAB Ventures och Chalmers Invest. Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra delade ut priset.

Som en del i bedömningen har juryn tittat både på investeringens samhällsnytta och påverkan samt bolagets utveckling efter att investeringen skett. Vinnarna presenterades på Fotografiska den 23 april på SVCA:s årskonferens 23 april: Kapitalet som bygger det framtida Sverige.

Investment Manager Christian Björkman från Göteborg var på plats och tog emot priset:

-ReVibes team av hungriga entreprenörer brinner både för teknik och affärer. De har en lösning för strömförsörjning av uppkopplade enheter under en lång tid utan att vara beroende av batterier som ska bytas ut. Särskilt intressant är att de verkar på den snabbväxande marknaden inom området Internet of Things där alltfler enheter blir uppkopplade. Bolaget erbjuder en långt mer konkurrenskraftig strömkälla än vad som finns tillgängligt idag. Detta gör ReVibe till ett intressant investeringsobjekt, säger Christian Björkman, Investment Manager på Almi Invest.

 – I grunden bygger vår affärsidé på att erbjuda våra kunder ett hållbart och miljövänligt sätt att strömförsörja sensorer och andra komponenter som inte kräver mycket energi för att fungera. Det här innebär minskade kostnader, ökad flexibilitet och ökad pålitlighet. Kunden kan alltid lita på att ström genereras utan att behöva ägna sig åt batteribyten och underhåll på/installation av kablar, säger Viktor Börjesson, vd på ReVibe Energy i ett tidigare pressmeddelande.

Läs mer om nomineringarna och juryn här: http://www.svca.se/pressmeddelande/svcas-nomineringar-klara-for-arets-mest-samhallsnyttiga-investering-4/

Läs mer om företaget ReVibe Energy här: www.revibeenergy.com

Läs mer om Almi Invest här: www.almiinvest.se

För ytterligare information kontakta:

Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel +46 76-880 88 10 maria.kessling@almi.se

Christian Björkman, Investment Manager, Almi Invest, tel. + 46 (0) 70 636 45 12, christian.bjorkman@almiinvest.se

Viktor Börjesson, vd på ReVibe Energy, tel + 46 (0) 739-31 05 12, viktor.borjesson@revibeenergy.com

Isabella de Feudis, vd SVCA Svenska Riskkapitalföreningen, tel: +46 (0) 70 353 63 33, isabella.de.feudis@svca.se

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i unga tillväxtbolag. Vi skapar, med kompetens, kapital och nätverk möjligheter för bolag att växa. Investeringar sker i tidiga faser. Vi finns över hela landet med regional kunskap och ett internationellt perspektiv. Portföljen består idag av ca 400 tillväxtbolag i många olika branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.