2014-11-19 14:59Pressmeddelande

​​Fem Almi Invest bolag på lista över snabbväxarna i IT Sverige

null

Sveriges 50 hetaste tillväxtbolag inom it och telekom är utsedda av Computer Sweden.  Fem av Almi Invest portföljbolag placerar sig på 2014 års HIT-lista.  Computer Sweden vill uppmärksamma nyskapande teknik och hitta bolagen som gör den svenska it-branschen världsledande.


Kriterierna för att komma med på listan är att bolaget ska ha utvecklat en egen innovativ produkt eller teknik, vara hypat och omtalat, ha sitt huvudkontor i Sverige, kunna visa upp minst två årsredovisningar, visa på omsättningstillväxt samt omsätta max 100 miljoner.

De bolag som Almi Invest investerat i på årets HIT lista är:

  • Rank 11: Netrounds Solutions, har utvecklat en molntjänst för övervakning och kvalitetssäkring av olika typer av nätverk. 
  • Rank 13: Donya Labs, utvecklar programvaran Simplygon för att automatiskt optimera avancerad 3D grafik.
  • Rank 21: Limes Audio, som utvecklar lösningar för högtalande kommunikation, som licensieras till produktägande bolag, inom t ex smarttelefoner, surfplattor, videokonferenssystem och smart-tv.  
  • Rank 28: Mindmancer, utvecklar ett system för kameraövervakning.  
  • Rank 41: Diasend, utvecklar system som utgör en helhetslösning när det gäller att överföra, lagra och överblicka patienters data från olika typer av glukosmätare, insulinpumpar och kontinuerliga glukosmätare.

– Sverige är känt för att ha talanger som lyckas bygga snabbväxande IT bolag på världsmarknaden. Vi är mycket glada för att fem av våra portföljbolag är representerade på listan över Sveriges hetaste och snabbväxande IT bolag, säger Jan Bengtsson, vd på Almi Invest


Det vinnande företaget Mag Interactive arbetar med spelutveckling och står bakom ordspelet Ruzzle som gjort succé.

Se hela HIT-listan här: http://computersweden.idg.se/2.2683/1.595917/har-ar-sveriges-hetaste-it-bolag

För ytterligare information kontakta:
Jan Bengtsson, vd Almi Invest, tel +46 – 70-860 47 71 jan.bengtsson@almi.se
Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel +46 76-880 88 10 maria.kessling@almi.se

Om Almi Invest
Almi Invest investerar i bolag med stor tillväxtpotential. Vi skapar, med kompetens, kapital och nätverk möjligheter för bolag att växa. Investeringar sker från såddfas till expansionsfas. Vi finns över hela landet med regional kunskap och ett internationellt perspektiv. Portföljen består idag av 350 tillväxtbolag i många olika branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.