2017-12-18 11:00Pressmeddelande

Almi Invest säljer mjukvarubolaget Atollic till STMicroelectronics

null

Almi Invest gör en exit och säljer sitt innehav i Jönköpingsbaserade mjukvarubolaget Atollic. Köpare är STMicroelectronics, ett av världens största halvledarbolag, som nu förvärvar hela Atollic för 7 miljoner dollar med en potentiell tilläggsköpeskilling på 1 miljon dollar under vissa förutsättningar.

Atollic utvecklar TrueSTUDIO®, ett mjukvaruutvecklingsverktyg för kodning av inbyggda system i intelligenta produkter såsom tv-apparater, tvättmaskiner, videokameror och mikrovågsugnar. Här finns ett stort behov av att skapa robust och felfri kod, då produkterna är svåra att uppdatera och kan få allvarliga funktionsstörningar vid felaktig kod. För att utveckla mjukvara till inbyggda system krävs därför särskilda utvecklingsverktyg som adresserar just de egenskaper som är utmärkande för inbyggda system.

Almi Invest har varit delägare i Atollic sedan slutet av 2014 med en ägarandel på ca 20 procent. Almi Invests andel av köpeskillingen motsvarar ca 2,5 gånger investerat kapital.

- Vi är väldigt nöjda med vår investering i Atollic, säger Erik Ydrén, Investment Manager på Almi Invest. Bolagets produkt TrueSTUDIO ligger i framkant den kommer att få mycket goda utvecklingsmöjligheter inom STMicroelectronics.

Atollic är nu en del av ST, men med fortsatt verksamhet i Jönköping under varumärket STMicroelectronics Software AB.

- Vi har arbetat nära Atollic i flera år och har sett vilket värde TrueSudio levererar, säger Michel Buffa, Microcontroller Division General Manager på STMicroelectronics. TrueSTUDIO kommer att ge våra utvecklare en stark konkurrensfördel.


För ytterligare information kontakta:
Erik Ydrén, Investment Manager Almi Invest, tel 070-517 16 52, erik.ydren@almiinvest.se
Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel 076-880 88 10, mail maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.