2016-12-14 21:08Pressmeddelande

JustFootball vinner Almi Invests investering Most Promising Startup of the Year

null

Just Football utsågs till Most Promising Startup of the Year vid Sweden Demo Day i konkurrens med 500 bolag och fick Almi Invests investering på 250 000 kr. Sweden Demo Day, tidigare Internet Discovery Day, slog i år rekord med över 2 000 besökare, varav 500 startups och ca 250 nationella och internationella investerare.

Sweden Demo Day kopplar ihop entreprenörer med investerare, branschfolk och media. Entreprenörerna får rita upp sina affärsidéer på byggpapp, vad de söker och pitcha in sina idéer.

Almi Invest deltog i flera pitchpaneler och träffade ett stort antal av de 500 bolag som deltog för att avgöra vem som skulle få investeringen på 250 000 kr.

Almi Invests investering Most Promising Startup of the Year gick till Just Football, justfootballapp.com, som utvecklar en app som har ambitionen att revolutionera fotboll. Via appen kan man hitta medspelare, hålla ordning på resultat och listor och tävla mot varandra.

Motiveringen löd:

  • Ett starkt team som på kort tid har attraherat flera av de största talangerna inom olika dicipliner. Affärsidén vänder sig till en enorm marknad, kombinerar off o online och engagerar folk i alla åldrar. Liksom Pokemon får appen folk att engagera sig fysiskt och tillsammans med andra. Den får människor från olika kulturer att mötas. Fotbollsfan eller inte – var säker på att du kommer att höra talas om just football i framiden, säger Johan Crona, Fund Manager på Almi Invest
  • Detta är ett bra kvitto på att vi är på rätt väg, nu ska vi växa teamet, utveckla produkten och vara redo för lanseringen i vår, säger Joel Fredman, vd och grundare JustFootball

För ytterligare information kontakta:
Joel Fredman, vd och grundare JustFootball, tel + 46 (0) 735 05 19 89, joel@justfootballapp.com

Johan Crona, Fund Manager, Almi Invest, tel. + 46 (0) 739 84 31 35, johan.crona@almiinvest.se

Maria Kessling, Kommunikationschef, Almi Invest, tel. + 46 (0) 768 80 88 10, maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i tidiga tillväxtbolag. Vi finns över hela landet genom 8 regionala riskkapitalfonder och en nationell GreenTech fond. Almi Invest har investerat i över 500 bolag och portföljen består idag av ca 400 tillväxtbolag i olika branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.