2012-03-05 09:45Pressmeddelande

Almi Invest investerar i Pocket Media Group

null

Mediaföretaget Pocket Media Group med bland andra Håkan Lindhé, Felix Herngren och Mats Alders i spetsen tar ett stort steg in i medielandskapet genom att lansera ett helt nytt koncept, Pocketfilm. En kanal för nyproducerat innehåll för smartphones och läsplattor. I samband med det går bland andra Almi Invest in som investerare.

Konceptet bygger på den kraftigt ökade användningen av mobila enheter för tv-tittande. Användarna kan gratis välja var, när och hur de vill titta. Via Facebook och Twitter lanseras varje nytt avsnitt och här kommer även tittarna att kunna följa sina favoritkaraktärer. - Produktionerna är till längd och form anpassade för situationer då man vill ha något att titta på. På bussen, på tåget, i väntrummet eller närhelst man har en stund över. Vi vill ge mervärde till en tråkig vardag, säger VDn och grundaren Håkan Lindhé.

Pocketfilm kommer också att bli en mötesplats för professionella filmskapare, nya förmågor, etablerade kreatörer, produktionsbolag, film- och tv-aktörer, som får möjlighet att producera tv under stor kreativ frihet och korta ledtider. Intäkterna kommer från sponsring, produktplacering och relevanta annonser.  – Det här erbjuder en unik kommunikation mellan kreatör och annonsör och samtidigt visar vi respekt för våra tittare, säger Håkan Lindhé.

De nya finansiärerna ser stora möjligheter för affärskonceptet. - Företaget ligger rätt i tiden och har alla förutsättningar att bli en framgångsrikt distributionskanal och ett starkt varumärke, säger Åsa Otterlund, Investment Manager hos Almi Invest Stockholm.

Om Almi Invest AB
Almi Invest skapar förutsättningar för entreprenörledda tillväxtföretag att växa genom att på regional basis och tillsammans med andra aktörer på riskkapitalmarknaden investera kapital, kompetens och nätverk. Almi Invest är organiserat i sju regionalt baserade riskkapitalfonder och ägs av Almi Företagspartner AB tillsammans med regionala aktörer. www.almiinvest.se

För mer information
Håkan Lindhé, VD Pocket Media Group, mobil 070 531 33 54
Åsa Otterlund, Investment Manager, Almi Invest Stockholm AB, mobil 070 299 15 50



Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.