2019-06-12 09:16Pressmeddelande

Almi Invest investerar i life science-bolaget PeptiSystems

Uppsalabolaget PeptiSystems utvecklar en effektivare metod för att producera biomolekyler för läkemedel.Uppsalabolaget PeptiSystems utvecklar en effektivare metod för att producera biomolekyler för läkemedel.

Almi Invest investerar tre miljoner kronor i PeptiSystems, som utvecklar en effektivare metod för att producera vissa typer av bioaktiva molekyler för läkemedel. I emissionen på drygt sex miljoner kronor deltar också investmentbolaget PÄAB och privata investerare. Pengarna ska gå till vidareutveckling och marknadsföring.

Uppsalabaserade PeptiSystems, vars grundare har lång erfarenhet från Life Science-området, utvecklar instrument för tillverkning av peptider. De är biomolekyler som används som läkemedel mot vissa sjukdomar som AIDS/HIV och diabetes. Marknaden för denna typ av läkemedel växer snabbt, men tillverkningen är fortfarande främst baserad på äldre, ineffektiv teknik.

PeptiSystems instrument effektiviserar tillverkningsprocessen vilket spar tid, pengar och ökar kvaliteten på produkten.

Det finns ett stort behov av snabbare, effektivare och mindre miljöbelastande teknik vid tillverkning av dessa läkemedel, säger Allan Asp, investment manager på Almi Invest. Här ligger PeptiSystems långt framme med sin moderna och effektiva metod, som har potential att förändra en bransch i grunden.

PeptiSystems planerar nu en första lansering av sin utrustning tillsammans med utvalda kunder. Det finns redan väl fungerande prototyper för produktion av peptider i pilotskala.

Vi är väldigt glada för att ha fått in Almi Invest som ny investerare, säger Lars Holmberg, vd PeptiSystems. Med deras kapital och kompetens i ryggen kan vi ta nästa steg i vår utveckling.

För ytterligare information kontakta

Allan Asp, investment manager Almi Invest, tel 070-605 23 02, mail allan.asp@almiinvest.se 

Lars Holmberg, vd PeptiSystems, tel 070-567 56 27, mail lars.holmberg@peptisystems.com

Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel 076-880 88 10, mail maria.kessling@almiinvest.se


Om Almi Invest Press

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.