2012-10-23 15:16Pressmeddelande

Almi Invest och Joli Invest går in i SML Institute: Utbildning av servicepersonal är en ny tillväxtbransch

null

Konkurrensen inom service och handeln har ökat starkt under senare år och kraven på butikspersonal är tre gånger högre idag än för tio år enligt Svensk Handel. Nyköpingsföretaget SML Institute har under tre år utvecklat en unik modell för personalutveckling på arbetsplatsen som får allt större gensvar. Almi Invest och Joli Invest tillskjuter nu kapital för teknikinvesteringar och för fortsatt expansion. - Vi erbjuder en skräddarsydd totallösning för kompetensutveckling av personal och chefer. Vi gör det på plats med verksamhetsanpassad utbildning och träning över tid i realmiljö med hjälp av iPad, säger Robin Lundgren, VD för SML Institute. Hittills har mer än 2.000 personer genomgått programmet, såväl inom handel, servicenäring och offentlig verksamhet t ex. kommuner för att förbättra samhällsservicen.

Skräddarsyr appar för kundernaMed hjälp av iPad kan bolaget tillgodose ökade krav på hög flexibilitet och tillgänglighet.  Inom  servicebranschen är det svårt att avsätta tid och resurser för utbildning i konferensmiljö. Därför flyttar man helt enkelt konferensrummet till användaren med hjälp av en iPad, vilket ger många fördelar. Bolaget har utvecklat en helt unik plattform för utbildning och verksamhetsutveckling genom att skräddarsy s.k. appar för sina kunder.

Kraftigt ökad efterfråganDet växande utbildningsbehovet är först och främst en konsekvens av centralisering och ökad stordrift, säger Robin Lundgren. Serviceyrken är alltjämt låglöneyrken med förhållandevis låg status, men detta förändras nu i allt snabbare takt med ökad produktivitet, och därmed kompetenskrav. I praktiskt taget alla undersökningar bekräftas att kompetens inom service och kundbemötande är den överlägset främsta konkurrensfaktorn.

Garanterar en väsentlig förbättring-  Vi möter ett stort intresse för vår modell eftersom den erbjuder moderna och innovativa lösningar med skräddarsydda processer över tid. Programmet genomförs under en 24-månaders period med frekventa aktiviteter och uppföljande mätningar och avstämningar av mjuka och hårda nyckeltal. Tack vare våra processverktyg kan vi praktiskt taget garantera resultat, säger Robin Lundgren.

Ett spännande nytänkande-  Det här är en för oss intressant investering inom ett område där vi kan se en kraftig ökad efterfrågan. SML kombinerar ny teknik, beprövad utbildningsmetodik med ett spännande nytänkande, säger Åsa Otterlund, Investment Manager hos Almi Invest. 

Om Almi Invest

Almi Invest skapar förutsättningar för entreprenörledda tillväxtföretag att växa genom att på regional basis och tillsammans med andra aktörer på riskkapitalmarknaden investera kapital, kompetens och nätverk. Almi Invest är organiserat i sju regionalt baserade riskkapitalfonder och ägs av Almi Företagspartner AB tillsammans med regionala aktörer. www.almiinvest.se

För ytterligare information:
Robin Lundgren, VD SML Institute, mobil 070 160 70 50
Åsa Otterlund, Investment Manager, Almi Invest asa.otterlund@almiinvest.seOm Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.