2013-11-18 09:39Pressmeddelande

Almi Invest investerar i beställ- kö och betalsystemet Silent Order:

null

Nu kan det snart bli ändring på allt köande och väntande på krogar och restauranger. Det är Göteborgsföretaget Silent Order som har utvecklat en enkel och behändig patentsökt mobilapp som underlättar för den vanlige kroggästen. Nu kan man i lugn och ro beställa och betala vid bordet och slippa trängas i kön i baren under t.ex. Happy Hour, Afterski och Afterwork. Det innebär också att krögarna kan tjäna mer utan att det blir dyrare för gästerna genom att verksamheten kan effektiviseras. Företaget har nu fått kapitaltillskott från bland andra Almi Invest. - Det gör att vi nu kan utveckla marknaden för vår mobilapp i Sverige, säger Peter Davin, ordförande i Silent Order. - Vi bedömer att Silent Order kan få en stor framgång inte bara i Sverige utan också på en internationell marknad. Den är genial i sin uppbyggnad, säger Robert Hellman, Investment manager hos Almi Invest.

Beställ och betala i lugn och ro och slipp köerna
Företaget räknar med att applikationen om ett år kan tillämpas på runt 250 ställen och omsätta ca 8-9 mkr. Det är en s.k. generisk lösning som innebär att den kan användas i alla sammanhang där man vill slippa köbildning och där gästen i förväg kan beställa från en meny. Inledningsvis har man koncentrerat sig på restauranger, barer, nattklubbar, sportsbarer, bowlingshallar, arenor och olika evenemang. – Ladda ner appen, leta rätt på stället du är på, ta fram mat och dryckeslista, botanisera och beställ i lugn och ro, gör beställningen, betala. Sedan serveras maten och drycken vid bordet eller så hämtar du beställningen utan att köa, säger Peter Davin.

”En ren winwinaffär”
För krögaren och arrangören kan det innebära en 30-procentig ökning vid hårt tryck genom ett effektivare säljflöde, mindre köer och inte minst nöjdare kunder. Investeringen stannar vid ett antal tusenlappar och en iPad. Kunden slipper krångla med kort, stå i kö och försöka få servitörens uppmärksamhet och kan istället umgås med sina vänner. Uppkopplingen till mobilappen är gratis och betalningen sker genom säkra system. -
En ren winwinaffär, säger Peter Davin. Han pekar också på att systemet gör att man kan knyta till sig ytterligare erbjudanden som presentkort, riktade specialerbjudanden, lojalitetsprogram och bokningssystem.

Ingen trängsel vid Happy Hours
Företaget grundades för drygt ett år sedan när krögaren Fredrik Matsson öppnade sin nya restaurang och sökte en lösning att effektivisera säljflödet och minska personalbehovet. Han ville också servera så många som möjligt när trängseln vid bardisken är som störst. Då föddes idén till kö- och betalsystemet Silent Order, som visade sig kunna användas vid alla tillfällen då man vill beställa och betala via en smart telefon inte minst när det uppstår irriterande köer. Med applikationen för nattklubbar till exempel kan man förbetala sitt inträde, garderob och drycker och på så sätt snabbt komma förbi de ibland långa vänteköerna på gatan och få sin dryck direkt när man kommer in. – Det kan bli en VIP-ingång för Silent Orderanvändare, säger Peter Davin.

Om Silent Order
Silent Order är ett Göteborgsbaserat företag som radikalt förändrar hur beställning, betalning och köer fungerar. Ett effektivare sätt att hantera beställning, betalning och kö medför att både kunder och anställda får mer tid att göra vad de egentligen vill göra. Silent Order är ett fristående alternativ kompatibelt med alla typer av kassasystem, där kunden använder sin egen smartphone.

Almi Invest
Almi Invest skapar med kompetens och kapital möjligheter för entreprenörer och företagare att bygga och utveckla framgångsrika bolag. Med gedigen branschkunskap investerar drygt 40 investment managers i bolag över hela landet. Investeringar sker från de allra tidigaste faserna till expansionsfas. I dagsläget är en miljard kronor investerat och portföljen består av drygt 350 tillväxtbolag i alla branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB. Sedan 1 januari 2013 är Innovationsbrons tidigare riskapitalverksamhet en del av Almi Invest.

För mer information,
Peter Davin, styrelseordförande, Silent Order, tel 070 183 91 99, Email: peter.davin@silentorder.com
Robert Hellman, Investment Manager, Almi Invest, tel 070-263 80 66
Niclas Davin, VD Silent Order, tel 070 971 11 80, niclas.davin@silentorder.com
Besök: www.silentorder.com. Ladda ned Silent Order-appen från Google Play eller Appstore.

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.