2017-06-29 13:00Pressmeddelande

Ny fondchef till Almi Invest nya GreenTech-fond

null

Markus Hökfelt, nuvarande Vice President på Fortum Charge & Drive, har rekryterats till Almi Invest. Där tillträder han den 21 augusti i tjänsten som Fund Manager till Almi Invests nya nationella GreenTech-fond på 650 miljoner kronor.

Markus Hökfelt, som är ingenjör i botten, har byggt sin kompetens och erfarenhet från en rad ledande befattningar på Fortum, grundare av start-up bolag samt managementkonsult på Accenture.

Syftet med Almi Invests GreenTech-fond är att överbrygga det marknadsgap som finns mellan efterfrågan och tillgång på riskkapitalinvesteringar i innovativa företag som bidrar till reducering av klimatgaser. Fonden är öppen för investeringar inom en rad olika områden såsom t ex förnyelsebar energi, smarta nät, biogas, agritech, avancerade miljövänliga material, sensornätverk m fl. Medfinansiärer till fonden är Almi Företagspartner, Almi Invest, Energimyndigheten och Europeiska Regionala Utvecklingsfonden.

På Almi Invest kommer Markus att ansvara för investeringarna inom GreenTech området. Fonden siktar på att investera i ett 50-tal bolag fram till 2023.

- Jag drivs av hur kombinationen av innovation, entreprenörskap och hållbarhet skapar nya affärsmöjligheter. GreenTech fonden erbjuder fantastiska möjligheter att arbeta med några av Sveriges mest lovande tillväxtbolag inom energi- och miljösektorn där behovet av riskkapital är stort. Vi ser fram emot att saminvestera med privata riskkapitalbolag och affärsänglar för att dubbla kapitalet till bolagen och dela den ekonomiska risken. Fonden kommer att vara redo att investera i tidiga tillväxtbolag under Q4 säger Markus Hökfelt, tillträdande Fund Manager på Almi Invests GreenTech-fond.

- Vi är glada att få välkomna Markus Hökfelt till oss. De senaste åren har vi fokuserat mer och mer på vikten av hållbara investeringar, både vid investeringstillfället och när vi utvecklar portföljbolagen fram till exit. Med Markus gedigna bakgrund och vår nya fond kommer vi att stärka vår kompetens och och öka våra investeringar inom GreenTech-området, säger Mikael Karlsson, vd Almi Invest.

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare och finns i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag samt ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Sedan 2009 har Almi Invest investerat ca 1,8 miljarder kronor i ca 600 tidiga tillväxtföretag. 2015 restes Almi Invests andra regionala fondgeneration på ca 1,3 miljarder kronor följt av en nationell fond som restes i slutet av 2016 inom GreenTech på 650 miljoner kronor.

För ytterligare information kontakta:

Mikael Karlsson, VD Almi Invest, 070-9164610, mikael.karlsson@almiinvest.se
Maria Kessling, Head of Communications Almi Invest, 076-880 88 10, maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.