2016-02-26 07:30Pressmeddelande

Pressinbjudan: Almi Invest inviger nytt kontor i Ronneby och satsar i Blekinge

null

Almi Invest, Sveriges mest aktiva investerare i tidiga tillväxtbolag, ska investera 200 miljoner kronor i Skåne och Blekinge och öppnar därför ett nytt kontor i Ronneby.

Idag har Almi Invest investerat ca 175 miljoner kr i 38 olika bolag i Skåne och Blekinge, varav 33 i Skåne och 5 i Blekinge. Dessa ska bli ännu fler genom en ny fond på 200 miljoner kronor som Almi Invest ska investera i regionen fram till 2021.

Tillsammans med kapital från medinvesterare innebär detta att tillväxtbolag från Skåne och Blekinge nu kan tillföras upp till 500 miljoner kr i nytt riskkapital.

  • Det finns ett stort antal företag i Skåne och Blekinge som behöver kapital för att kunna bli framtida snabbväxare, säger Lars Persson, Fund Manager på Almi Invest i Syd. Vårt mål är att genomföra ett 50-tal nyinvesteringar i tidiga tillväxtföretag under perioden 2015 – 2021 och på så sätt hjälpa bolagen att utvecklas och växa.

Den nya fonden ska bidra till ökad regional tillväxt genom att skapa arbetstillfällen i portföljbolag samt hos konsulter, underleverantörer och kunder till portföljbolagen. Almi Invest Syd kommer att arbeta aktivt med portföljbolagen och på detta sätt bidra till ökad tillväxt.

För att komma närmare tillväxtbolagen i Blekinge öppnar Almi Invest nu ett kontor i Ronneby.

  • Jag tror väldigt starkt på att samarbeta med befintliga aktörer som stöttar entreprenörer och företag som vill växa och kommer därför jobba nära dem samtidigt som jag tror att det är viktigt att vi även försöker hitta de entreprenörer som inte söker sig till oss idag, säger Jenny Strömberg, Investment Manager på nyöppnade Ronnebykontoret.


Välkommen till invigningen av Almi Invests nya kontor i Ronneby!

Där får du möjlighet att träffa Jenny Strömberg Investment Manager i Blekinge och Lars Persson Fund Manager på Almi Invest i Syd.

Var: Almi Invest, Soft Center Etapp 1, Ronneby

När: 4e mars kl 12.45 – 13.00 därefter inbjudan till invigning av Business Ronneby 13-17

Osa: senast 2 mars 2016, jenny.stromberg@almiinvest.se


För ytterligare information kontakta:

Jenny Strömberg, Investment Manager Almi Invest, tel 070-9667566, jenny.stromberg@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i tidiga tillväxtbolag. Vi skapar, med kompetens, kapital och nätverk möjligheter för bolag att växa. Investeringar sker i tidiga faser. Vi finns över hela landet genom 8 regionala fondbolag. Portföljen består idag av ca 400 tillväxtbolag i många olika branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB.Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.