2014-02-17 09:41Pressmeddelande

Serstech AB – en lyckad utveckling med Almi Invest

null

Almi Invest har bidragit till en lyckad utveckling av det snabbväxande Lunda-företaget Serstech och lämnar nu sitt engagemang när bolaget har tio anställda. Serstech har utvecklat en teknik för att snabbt och enkelt identifiera pulver, piller och vätskor. Det är ett behov som bland annat polis och tull har varje dag. Det finns också ett stort intresse för tekniken från många tillverkande industrier.

Tekniken bygger på laser och ingen beröring krävs för att instrumentet ska kunna identifiera ett ämne. Serstech lilla spektrometer är mycket behändig och får plats i en ytterficka. Den har dessutom ett pris så att kunderna har råd med många instrument. Det här innebär att polis, tull och räddningstjänst nu får ett praktiskt verktyg med sig på fältet. Snabbt, enkelt och med hög precision kan de fastställa om ett pulver är lika oskyldigt som det verkar, eller om det till exempel är narkotika eller sprängämne.

Stort intresse från industrin
Serstech har också mött ett stort intresse från tillverkande industrier. Där finns det ett akut behov av att snabbt kunna veta om en leverans av kemikalier håller rätt kvalitet.

– Vi vet att många industrier har problem med sina leveranser av kemikalier. En del beror säkert på att de jagar låga priser och därmed fått många avlägsna leverantörer. Att då med vårt instrument på plats redan vid leverans kunna se att man fått rätt kemikalier sparar både tid och pengar, säger Peter Höjerback, VD på Serstech.

Fullgjort uppdrag
För Almi Invest innebär denna exit att man lämnat sitt engagemang i Serstech efter att bolaget nått ett delmål och blivit noterat på Aktietorget:

– I samband med Serstechs notering på AktieTorget har vi fullgjort vårt uppdrag. Vi investerade i ett tidigt skede och stöttade bolaget som en aktiv ägare. Det känns tillfredställande att se hur bolaget nu växer vidare och tar nya steg mot en framgångsrik utveckling, säger Per Antonsson, Investment Manager på Almi Invest.

För ytterligare information kontakta:
Peter Höjerback, VD Sertech AB, tel: +46 709 759 000
Per Antonsson, Investment Manager Almi Invest tel: +46 070-872 87 17
Maria Kessling, Kommunikationschef Almi Invest, tel +46 076-880 88 10

Om Almi Invest
Almi Invest investerar i bolag med stor tillväxtpotential. Vi skapar, med kompetens, kapital och nätverk möjligheter för bolag att växa. Investeringar sker från såddfas till expansionsfas. Vi finns över hela landet med regional kunskap och ett internationellt perspektiv. Portföljen består idag av 350 tillväxtbolag i många olika branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB.

Om Serstech AB
Serstech identifierar kemikalier med hjälp av världens troligen minsta och mest kostnadseffektiva Raman-spektrometer. Den kan byggas in för processövervakning eller användas i form av ett handhållet instrument. Eftersom mätningarna inte kräver några förberedelser och går igenom såväl vatten som glas och plast finns många användningsområden. Kunder inom industrin sparar tid och pengar genom snabb och enkel kvalitetskontroll av råvaror, medan man inom tull, polis och miljösäkerhet identifierar knark och farliga ämnen. Bolaget är noterat på Aktietorget och har sitt kontor på Ideon i Lund.

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.