2017-12-13 11:20Pressmeddelande

Almi Invest investerar i Loxysoft

null

Almi Invest investerar fem miljoner kronor i Östersundsbaserade Loxysoft, som utvecklar och säljer stödsystem för kundtjänst och andra kontaktcentra. I emissionen på totalt tio miljoner kronor deltar också MIC Invest. Pengarna ska gå till marknadsexpansion i Norden och i USA.

Loxysoft förser kontaktintensiva organisationer som banker, teleoperatörer och försäkringsbolag med stödsystem för kundtjänst, försäljning och bemanning.

Via sitt ena fokusområde Contact Center Solution riktar bolaget in sig mot nordiska kunder som arbetar med kundservice och försäljning. Loxysoft har i dagsläget ca 250 kunder i Sverige och ett 60-tal i Norge. Med schemaläggningsverktyget Proscheduler har Loxysoft även tagit steget in på den amerikanska marknaden. Ett dotterbolag har startats och planen är att få in betydligt fler kunder än dagens ca 35.

Lösningarna erbjuds både som Software as a Service (SaaS) och egen drift, men trenden pekar allt mer mot SaaS.

- Loxysoft har, med Almi Investmått, kommit väldigt långt, säger Kristofer Öhman, Investment Manager på Almi Invest. Med egenutvecklade produkter på en växande marknad är potentialen för framgång stor.

Loxysoft tar nu in externt kapital för att finansiera sin expansion, främst i USA.

- Vi är väldigt glada för att Almi Invest valt att investera i Loxysoft, säger vd Tobias Sjölander. Med deras kapital och kompetens i ryggen är vi redo för fortsatt expansion.


För ytterligare information kontakta:
Kristofer Öhman, Investment Manager Almi Invest, tel 070-384 40 26, mail kristofer.ohman@almiinvest.seTobias Sjölander vd Loxysoft, tel 070-660 54 23, mail tobias.sjolander@loxysoft.com
Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel 076-880 88 10, mail maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.