2018-05-03 09:02Pressmeddelande

Almi Invest investerar i Mimerses virtuella terapier

null

Almi Invest investerar 2,5 miljoner kronor i Mimerse, som utvecklar en virtual reality-plattform för KBT och andra evidensbaserade behandlingar av mental ohälsa. I emissionen på totalt 6,5 miljoner kronor deltar också investmentbolaget Tetraeder samt en grupp privata investerare, däribland HTCs VR-chef Rikard Steiber och före detta elithockeyspelaren Mattias Weinhandl. Pengarna ska gå till vidareutveckling och lansering av plattformen.

Mimerse har utvecklat en plattform, baserad på virtual reality-teknik, som erbjuder kognitiv beteendeterapi, KBT, utan att en terapeut behöver vara närvarande. Behandlingen sker istället via en app. På detta sätt kommer fler patienter att få möjlighet till behandling.

- Mimerse använder modern teknik för att adressera psykisk ohälsa - den enskilt största orsaken till sjukskrivning i Sverige idag, säger Pär Nordström, Investment Manager på Almi Invest. E-hälsa är ett hett och växande område och här har Mimerses effektiva och skalbara plattform stor potential på en hittills oprövad marknad. ´

I första hand erbjuds behandling mot tre vanliga orsaker till psykisk ohälsa: stress, fobier och smärta. Plattformen och apparna ska i första hand distribueras genom kliniker som ett verktyg för terapeuten. På sikt är dock planen att även erbjuda patienter med lättare besvär möjlighet till självhjälp via ett slags VR-apotek för mental hälsa.

- Vi är väldigt glada över denna investering, säger Mimerses vd Niclas Wijkström. Detta skapar förutsättningar för oss att fortsätta leda en utveckling som så småningom helt kommer att revolutionera behandlingen av psykisk ohälsa.

Mimerse siktar i första hand på lansering i Sverige och övriga Norden genom att erbjuda plattformen till privata och landstingsägda kliniker, specialistmottagningar och psykologer. På sikt ser bolaget USA och Kina som sina huvudmarknader.


För ytterligare information kontakta

Pär Nordström, Investment Manager Almi Invest, tel 072-513 06 06, mail par.nordstrom@almiinvest.se
Niclas Wijkström, vd Mimerse, tel 0702-33 77 55, mail niclas@mimerse.com
Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel 076-880 88 10, mail maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.