2017-09-07 09:00Pressmeddelande

Almi Invest investerar i medtechbolaget PressCise

null

Almi Invest investerar 2 miljoner kronor i medtechbolaget PressCise, som utvecklar en ny typ av effektiva kompressionsbandage, i en emission på totalt 4,8 miljoner kronor. Kapitalet ska användas till marknadslansering, både i Sverige och internationellt.

Kompressionsbandage används för att behandla kroniska bensjukdomar såsom åderbråck, bensår och ödem. Dagens bandage får olika tryck beroende på vem som lindar, eftersom olika personer lindar olika hårt. Detta kan fördröja behandlingstiden, då rätt tryck är avgörande för optimal läkning.

Med PressCises unika patenterade teknik för kompressionsprodukter garanteras rätt tryck oavsett vem som lindar bandaget. Detta ger en säkrare och mer effektiv behandling samtidigt som sjukvårdens kostnader blir lägre, eftersom det går åt färre produkter och den totala behandlingstiden blir kortare.

- Marknaden för kompressionsprodukter är stor och dagens produkter har klara begränsningar för både patienten och för samhällsekonomin, säger Mats Enegren, investment manager på Almi Invest. Vi ser en tydlig efterfrågan på bättre produkter och tror att PressCise har goda utsikter att bli en ledande leverantör.

PressCise står nu i begrepp att lansera sitt bandage och kompletterande så kallade patcher under varumärket Lundatex. Bolaget håller också på att utveckla en kompressionsstrumpa.

- Vårt fokus ligger på att nå marknaden, säger PressCises vd Andreas Nilsson. Med flera starka investerares kapital och kompetens i ryggen får vi nu möjlighet att öka takten i vår utveckling.


För ytterligare information kontakta:
Mats Enegren, investment manager Almi Invest, tel 070-211 53 77, mail mats.enegren@almiinvest.se
Andreas Nilsson, vd PressCise, tel 073-748 15 05, mail andreas@presscise.com
Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel 076-880 88 10, mail maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.