2016-10-05 11:00Pressmeddelande

Almi Invest investerar i samarbetstjänsten Qlutter

null

Almi Invest investerar 2 miljoner kronor i Qlutters nya molnbaserade mjukvara, som underlättar samarbete och uppföljning i arbetsgrupper. I emissionen på totalt 2,5 miljoner kronor deltar också investerarna Johan Zetterström och Håkan Axtelius. Pengarna ska användas till vidareutveckling samt marknadsföring och försäljning av tjänsten, som lanseras online idag.

Med Qlutter blir det lättare för arbetsgrupper att få till ett bättre och mer effektivt samarbete med kollegorna. Tjänsten är kraftfull men enkel att använda och har stöd för planering, utförande och uppföljning av arbete. Den ger medarbetaren kontroll över sina löpande arbetsuppgifter både på daglig och på långsiktig basis. Samtidigt kan kollegorna se vad de andra i teamet gör och chefen får bättre överblick och kan agera proaktivt med att stötta sina medarbetare.

Grundarna Adam Wiman och Johan Mattsson har en bakgrund som managementkonsult respektive programmerare och de saknade ett enkelt, användbart verktyg som fokuserar på teamet, inte på projektet. Det är bakgrunden till Qlutter som de har utvecklat sedan 2015 i samarbete med två kundföretag – Teliacompany och danska IT-bolaget KMD.

- Qlutter fyller en lucka på marknaden, säger Johan Crona, Fund Manager på Almi Invest. Det finns många liknande produkter, men ingen som är så enkel att använda och samtidigt ger det stöd som större organisationer kräver. Den har stor potential, för hur många team finns det inte som behöver samarbeta bättre?

Med Qlutter får arbetsgruppen en metod för att samarbeta bättre, som ger stöd för både dagliga aktiviteter och långsiktig planering i gruppen. Tjänsten, som är en molnbaserad så kallad Software as a Service (SaaS), lanseras i dagarna via www.qlutter.io

     - Almi Invest är en väldigt bra match för oss, säger Qlutters vd Adam Wiman. De har en stark kompetens inom SaaS-affärsmodellen och har engagemang i en rad SaaS-bolag. Kunskap som är väldigt värdefull för oss för att växa Qlutter.

Almi Invests båda medinvesterare har lång erfarenhet från IT-branschen. Johan Zetterström har bland annat varit vd för Projectplace, ett SaaS-bolag, under en kraftig tillväxtresa.

Håkan Axtelius har byggt upp IT-konsultbolaget IIM Nordic och är numera nordisk chef för det amerikanska molntjänstföretaget GitHub.

För ytterligare information kontakta:

Adam Wiman, vd Qlutter, tel 0733-14 30 79, mail adam.wiman@qlutter.io
Johan Crona, Fund Manager Almi Invest, tel 073-984 31 35, mail johan.crona@almiinvest.se
Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel 076-880 88 10, mail maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i tidiga tillväxtbolag. Vi skapar, med kompetens, kapital och nätverk möjligheter för bolag att växa. Investeringar sker i tidiga faser. Vi finns över hela landet genom 8 regionala fondbolag. Portföljen består idag av ca 400 tillväxtbolag i många olika branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.