2016-07-01 07:00Pressmeddelande

Almi Invest investerar 1,8 miljoner i konsumenttjänsten Klipptid

null

Bolaget Connicto har utvecklat tjänsten Klipptid för att revolutionera sättet att enkelt kunna jämföra frisörer och se deras lediga tider. Frisörer behöver kunder och konsumenter behöver klipptid. Almi Invest investerar ca 1,8 miljoner kronor av emissionens totala belopp på 2,1 miljoner kronor. Resterande kapital kommer från privata affärsänglar.

-Digitalt sett är frisörbranschen en omogen bransch i behov av förändring där klipptid.nu till skillnad från andra plattformar erbjuder frisörsalonger högkvalitativ trafik till kunderna, säger vd Thomas Hallberg på Connicto

Föllingebolaget Connicto grundades för bara ett år sedan och plattformen klipptid.nu lanserades i februari. Målet är att först få alla Sveriges ca 15 000 frisörsalonger som användare och optimera besökstrafiken dit.

-Att få in Almi Invest som lead investerare tillsammans med privata affärsänglar betyder jättemycket och det känns som ett kvitto att vi är på rätt väg, säger Thomas Hallberg

-Vi tror på teamet i bolaget som har erfarenhet av sökmotoroptimering och försäljning i onlinebaserade företag. Vi ser också möjligheter att skala Connictos plattform till fler branscher som har vardagstjänster med snabba konsumentbehov. En ytterligare fördel är att plattformen innebär en minimal arbetsinsats för kunden som i sin tur marknadsför sig mot slutkonsumenter, säger Kristofer Öhman, Investment Manager på Almi Invest

Med det nya kapitalet ska klipptid.nu erbjudas till alla Sveriges frisörer. Sedan förbereds lansering av bolagets plattform i andra branscher där behovet av vardagstjänster och snabb service är stort.

För ytterligare information kontakta:

Thomas Hallberg, vd och grundare, 070-5322254 thomas@klipptid.nu

Kristofer Öhman, Investment Manager, Almi Invest tel + 46 070-384 40 26 kristofer.ohman@almiinvest.se

Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel +46 76-880 88 10 maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i tidiga startups. Investeringar sker i tidiga faser. Vi finns över hela landet genom åtta regionala riskkapitalbolag. Portföljen består idag av ca 400 tillväxtbolag i många olika branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.