2018-02-23 14:42Pressmeddelande

Almi Invest investerar i e-handel för hästsport

null

Almi Invest investerar 2,5 miljoner kronor i HorseMeUp, en professionell e-handel inom ridsport som erbjuder ryttare det bredaste sortimentet av de marknadsledande och exklusiva varumärkena. I emissionen på totalt 11 miljoner kronor deltar också riskkapitalbolaget Backing Minds och privata investerare, bland andra Hemfridgrundaren Monica Lindstedt. Pengarna ska användas till marknadsföring med ökad tillväxt som mål.

HorseMeUp.se är en professionell e-handel inom ridsport, som med 180 000 produkter erbjuder marknadens bredaste sortiment av ledande och exklusiva varumärken. Här finns det senaste inom utrustning och ridkläder för både häst och ryttare inom alla olika ridsportsgrenar.

Göteborgsbaserade HorseMeUp har förutom e-handeln ett showroom i Göteborg.

  • E-handeln är än så länge undervecklad inom ridsporten, säger Sophia Johansson, Investment Manager på Almi Invest. Det ger HorseMeUp en stor potentiell marknad.

HorseMeUps affärsmodell bygger på Dropshipment med outsourcing av lager, packning och leverans. HorseMeUp har direktkontakt med leverantörernas lager och när kunden gör ett köp skickas produkten direkt från leverantören. På så sätt kan HorseMeUp fokusera på att driva trafik till sin webbplats och öka konverteringsgraden, eller andelen besökare som köper något.

  • Vi fokuserar på tillväxt och är bra riggade för att växla upp ytterligare, säger Monica Sjösvärd, HorseMeUps grundare och vd. Med våra nya investerare i ryggen kommer vi att kunna ta nästa steg i vår utveckling.

Planen är att ta mer marknadsandelar, framförallt i Sverige, men också på fler marknader, till en början i Danmark, Norge och Finland samt att utöka teamet.

För ytterligare information kontakta

Sophia Johansson, Investment Manager Almi Invest, tel 0705-47 41 12,
mail sophia.johansson@almiinvest.se

Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel 076-880 88 10, mail maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.