2018-05-23 11:30Pressmeddelande

Almi Invest säljer sitt innehav i Vehco

null

Almi Invest säljer sitt innehav i transportsystembolaget Vehco i samband med att AddSecure Group förvärvar hela bolaget.

Göteborgsbaserade Vehco har sin bakgrund i Chalmers Entreprenörsskola och grundades 2001. Almi Invest gjorde sin första investering i bolaget 2002 som en av de första externa investerarna.

Vehco är en av de större leverantörerna av Fleet Management Systems (FMS) i Europa. Kärnverksamheten består i att utveckla, marknadsföra och sälja FMS till transportörer med kommersiella fordon avsedda för person- och varutransporter.

AddSecure Group är en ledande europeisk leverantör av säkra kritiska kommunikationslösningar.

- Det här förvärvet är en del av vår strategi att flytta fram våra positioner på attraktiva marknader och IoT-vertikaler. Med Vehco i vår portfölj blir AddSecure-gruppen en ännu starkare aktör inom IoT och i synnerhet inom telematik, säger Stefan Albertsson, VD för AddSecure Group.

Vehco är en snabbväxande och lönsam FMS-leverantör byggd och positionerad för fortsatt tillväxt och marknadsledarskap på och bortom den europeiska marknaden. Detta kompletterar AddSecure, som har verksamhet i flera länder och siktar på att expandera internationellt och öka sin närvaro i Europa.

- Vi är mycket nöjda med vår investering i Vehco, säger Björn Westman, Investment Manager Almi Invest. Bolaget har under vår tid som ägare ökat omsättningen till ca 160 miljoner kr och skaffat 800 kunder i Europa. Vi tror på fortsatt god tillväxt för Vehco och får nu in kapital till nya investeringar i fler lovande startups.


För ytterligare information kontakt
Björn Westman, Investment Manager Almi Invest, tel 070-640 90 96, mail bjorn.westman@almiinvest.se
Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel 076-880 88 10, mail maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.