2010-12-07 09:15Pressmeddelande

Almi Invest investerar i Malwa International AB

null

Almi Invest Västsverige har tillsammans med affärsängeln Jörgen Lillieroth investerat i Malwa International AB – en ny svensk leverantör av skogsmaskiner med stort miljöfokus.

Malwa har konstruerat och säljer en ny generation beståndsgående skotare och bioskördare för mer aktivt bruk med mindre miljöpåverkan. Man har lyckats kombinera de större maskinernas teknik med ett ökat miljöfokus vilket har skapat stor efterfrågan på produkterna redan från start.
Med hög kvalitet och kundnära fokus bygger Malwa en stark produkt för såväl större privata skogsägare som entreprenörer. Produktionen sker i Skene, Sverige.
Ambitionen är att bygga ett starkt bolag och ta en betydande marknadsposition på den europeiska marknaden.

– Vi ser en växande marknad för miljövänliga skogsmaskiner och för ett ökat uttag av biobränsle ur skogen. Malwa har en mycket konkurrenskraftig maskin med hög kvalitet och vi tror att Malwa kommer att kunna ta en marknadsledande position i segmentet för beståndsgående maskiner, säger Ulf Green, Invest Manager på Almi Invest.

– Malwa 460 är en fantastiskt välkonstruerad produkt som fyller ett behov på marknaden. Jag ser fram emot att få vara med och utveckla företaget och skapa möjlighet att även komma ut på en internationell marknad, säger Jörgen Lillieroth, VD och grundare av bland annat TST Sweden AB som är en ledande leverantör av skyddskläder.

– Vår övertygelse om att det saknades en miljövänlig beståndsgående maskin med modern teknik och fin förarmiljö har visat sig vara korrekt. Vi har en bra försäljning och rationell produktion, nyemissionen ger oss nu möjlighet att expandera vidare och säkerställa en hög servicenivå till våra kunder. Vidare ger det oss möjlighet att inleda export på vissa potentiella marknader, säger Magnus Wallin, VD och grundare av Malwa International AB.

Malwa har stark efterfrågan och levererar i den takt bolaget hinner producera. Malwa behöver växa för att möta kunderna efterfrågan och genom emissionen säkerställs förutsättningarna för tillväxt.

– Vi har påbörjat rekrytering av flera personer för att möta den ökade efterfrågan och säkerställa expansionen.

För mer information:
Ulf Green, 070-339 12 71, ulf.green@Almiinvest.se
Jörgen Lillieroth, 070-644 44 42, jorgen@tst-sweden.se
Magnus Wallin, 076-843 95 95, magnus@malwa.se

Om Almi Invest
Almi Invest skapar unika förutsättningar för entreprenörsledda tillväxtföretag att växa genom att på regional basis och tillsammans med andra aktörer på riskkapitalmarknaden investera kapital och kunskap. Almi Invest är organiserat i sju regionalt baserade riskkapitalfonder och ägs av Almi Företagspartner AB tillsammans med regionala aktörer.

Om Malwa International AB
Malwa grundades 2009 och är leverantör av mindre miljövänliga skogsmaskiner med hög kvalitet under egen design. Ambitionen är att skapa produkter som bidrar till ett miljövänligt skogsbruk. Bolaget har huvudkontor i Skene i Västergötland.

Mer info om Malwa finns på www.malwa.se
Mer info om Almi Invest finns på www.almiinvest.se


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.