2018-09-06 12:30Pressmeddelande

Almi Invest investerar i digitala återvinningsbolaget Recycla

null

Almi Invest investerar 2,4 miljoner kronor i Recycla, en digital plattform för avfallshantering och återvinning. I emissionen på totalt sex miljoner kronor deltar också GOKAP Invest, GU Ventures och ett antal privata investerare. Pengarna ska gå till ökad expansionstakt.

Göteborgsbolaget Recycla erbjuder en tjänsteplattform som hjälper avfallsproducenter, både storföretag och privathushåll, med avfallshantering och återvinning. Plattformen matchar avfallsproducenten med relevanta återvinningsbolag. På så sätt blir det enklare för avfallsproducenten att hantera sitt avfall på billigaste och bästa sätt. Samtidigt får återvinningsbolagen ett bra säljverktyg.

Tjänsten är gratis för användarna, intäkterna kommer från de fler än 800 anslutna miljögodkända återvinningsföretag som är anslutna till plattformen.

- Recycla.se erbjuder en enkel lösning på ett reellt problem, som är bra både för plånbok och miljö, säger Patrik Sjöstrand, Investment Manager Almi Invest. Bolaget har redan lyckats attrahera över 20 000 kunder och jag är övertygad om att Recycla.se har stora möjligheter att växa snabbt och ytterligare etablera sig på marknaden, samt att även expandera internationellt.

Återvinningsbranschen är till stora delar svårnavigerad för avfallsproducenterna. Det är svårt att veta att man får rätt lösning, till rätt pris och på ett miljöeffektivt sätt. Genom Recycla.se kan svenska företag och hushåll enkelt och kostnadsfritt samla in offerter från ett stort antal godkända återvinningsaktörer och hitta den optimala lösningen, utan större ansträngning än några minuter framför datorn.

- Jag är väldigt glad över att vi nu säkrat kapital för en betydligt snabbare expansion av vår verksamhet, säger Sebastian Tamm, grundare och vd för Recycla.se. Genom kapitaltillskottet kan vi nu öka vår expansionstakt genom rekrytering av personal, expansion av anslutna och godkända återvinningsföretag, tätare dialog med ytterligare kommuner samt ökad marknadsföring och teknikutveckling.

Läs mer på www.recycla.se


För ytterligare information, kontakta:

Patrik Sjöstrand, Investment Manager Almi Invest, patrik.sjostrand@almiinvest.se, 070-946 96 65
Sebastian Tamm, vd Recycla.se, sebastian@recycla.se, 0737-07 37 04
Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, maria.kessling@almiinvest.se, 076-880 88 10

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.