2016-10-19 08:01Pressmeddelande

Almi Invest investerar i ny tjänst för medborgarinformation

null

Almi Invest investerar 600 000 kr i Gävleföretaget janjoos nya kommunikationsplattform, Informera, för medborgarinformation. I emissionen deltar också Sandvikeninvesterarna, Rebmax AB och Rizbiz AB. Pengarna ska användas till vidareutveckling och lansering av kommunikationsplattformen.

Bolaget har utvecklat en kommunikationsplattform som underlättar för informationsägare att nå ut med viktig information till medborgare, kunder eller medlemmar i flera kanaler samtidigt, bland annat via en gratis mobilapp, Informera. Exempel på information som kan förmedlas via plattformen är t.ex. strömavbrott, avbrutna vattenleveranser, vägarbeten som orsakar köbildning, störningar i bredbandsnäten samt andra typer av olyckor och händelser. Genom att ladda ner appen får medborgaren viktig information från flera olika leverantörer på ett enda ställe.

- Detta är en helt ny, unik tjänst som är enklare för kunden och billigare för leverantören, säger Isabelle Waldenström, Investment Manager på Almi Invest. Vid en eldsvåda mitt i natten använder räddningstjänsten idag oftast radio och TV som informationskanaler. Men de når inte många vid den tidpunkten. Med en app nås alla berörda enkelt och snabbt.

Tjänsten ger informationsägare möjlighet att nå ut med större träffsäkerhet och på ett effektivare sätt, bland annat genom att informationen sprids i flera kanaler samtidigt och att meddelandet kan levereras på flera språk. Det blir också betydligt billigare att skicka ut information genom appen, eftersom det sker via pushmeddelanden. Detta ersätter dagens betydligt dyrare system med sms till varje enskild kund. Dessutom slipper leverantören att hantera telefonnummer och kunduppgifter, eftersom kunden anger detta själv i mobilappen.

- Vi är väldigt nöjda med att ha fått in Almi Invest som investerare, säger Janjoos vd Andreas Wikholm. Nu kan vi börja expandera i hela Sverige, för intresset för vår tjänst är stort.

I Sverige har janjoo hittills identifierat ca 70 000 aktörer som kan dra nytta av tjänsten för att kommunicera med medborgare, kunder eller medlemmar. Dessa är myndigheter, kommuner, kommunala bostadsbolag och väg-/gatuverksamheter, elnätsbolag, vattenbolag, renhållningsbolag, räddningstjänster, större fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och samfällighetsföreningar.

För ytterligare information kontakta:

Andreas Wikholm, vd janjoo, tel 070-149 80 40, mail andreas@janjoo.se
Isabelle Waldenström, Investment Manager Almi Invest, tel 070-875 89 34,
mail isabelle.waldenstrom@almiinvest.se
Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel 076-880 88 10, mail maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest (www.almiinvest.se) är Sveriges mest aktiva investerare i tidiga tillväxtbolag. Investeringar sker i tidiga faser. Vi finns över hela landet genom 8 regionala riskkapitalbolag. Portföljen består idag av ca 400 tillväxtbolag i många olika branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.