2017-08-28 13:00Pressmeddelande

Almi Invest investerar i glasögon för öronen

null

Almi Invest investerar två miljoner kronor i Malmöbolaget Hearezanz, som utvecklar lösningar för individanpassat ljud i hörlurar och mobiltelefoner. I emissionen på totalt fem miljoner kronor deltar också privata investerare. Pengarna ska användas till bolagets etablering på marknaden.

Hearezanz utvecklar produkter som skräddarsyr ljud för varje användare. Detta sker med hjälp av en egenutvecklad algoritm för ljudoptimering. Resultatet blir ett ljud anpassat efter varje individs unika hörsel – ett slags glasögon för öronen.

- Vår hörsel förändras med åren, säger Jenny Strömberg, Investment Manager på Almi Invest. Med Hearezanz produkter och lösningar kan alla få en bättre ljudupplevelse – i första skedet med fokus på musik. Området är högaktuellt och vi tror att bolaget med sin konkurrenskraftiga teknik har goda möjligheter att lyckas.

Hearezanz, som grundades 2015, utvecklade först lösningarna med tanke på hörselskadade, men insåg snart att de flesta har nytta av att få en bättre ljudupplevelse. Tänkta användningsområden är till en början audioprodukter såsom hörlurar och mobiltelefoner, men även bilar och olika streamade tjänster kan senare bli aktuella.

Bolaget satsar nu på en etablering på marknaden. Flera tillverkare av hörlurar och mobiler har visat intresse för tekniken och planerar pilottester.           

- Med detta kapitaltillskott får vi möjlighet att lansera våra produkter, säger Hearezanz vd och grundare Jan Weber. Vi vet att alla kan få en bättre upplevelse av ljudet när det anpassas efter varje individs behov och önskemål. Detta erbjuder vi med vår teknik.

            

För ytterligare information kontakta:

Jenny Strömberg, Investment Manager Almi Invest, tel 070-966 75 66, mail jenny.stromberg@almiinvest.se
Jan Weber, vd Hearezanz, tel 070-591 03 62 mail jan@hearezanz.com
Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel 076-880 88 10, mail maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.