2015-07-02 12:49Pressmeddelande

Almi Invest investerar i Spotscale som tar in 8 MSEK i kapital för att fortsätta skapa smarta fotorealistiska 3D-byggnader med hjälp av drönarteknik

null

Svenska startup-bolaget Spotscale tillhandahåller onlineverktyg och tjänster för virtuell fastighetsutveckling av bebyggda områden. Det senaste kapitaltillskottet ska användas för att snabba på utvecklingen av smarta 3D-modeller av byggnader för tillämpningar inom fastighetsutveckling, underhållning, söktjänster och navigering.

Stockholm, 2 juli 2015 – Spotscale utrustar multi-rotorhelikoptrar med kameror och andra sensorer för att kartlägga byggnader och dess omgivningar med otroligt hög känsla av realism. Genom att använda tolkningsalgoritmer och avancerad bildbehandling analyserar Spotscale byggnadernas anatomi, och levererar verklighetsnära modeller.

”Sammansättningen av investerare är helt perfekt för företaget”, säger Ludvig Emgård, grundare av Spotscale. ”Den här investeringen tillåter oss att ta företaget till nästa nivå, att göra både tekniken och den kommersiella delen mer skalbar samtidigt som användbarheten förbättras. Huvudinvesterare är Stockholmbaserade riskkapitalbolaget MOOR och ALMI Invest samt affärsänglar som Magnus Malm och Erik Byrenius, båda framgångsrika entreprenörer”.

I en molnplattform kan fastighetsägare interaktivt redigera sina projekt och simulera framtiden innan den första tegelstenen sätts. Spotscale är redan satta på kartan i norra Europa med stora byggföretag och fastighetsutvecklare som kunder. Investeringen kommer hjälpa Spotscale att tänja på gränserna för vad som är möjligt med dagens 3D och VR-teknologi.

”Spotscale har på kort tid tagit en spännande position på marknaden och öppnat upp helt nya möjligheter med sin lösning för verklighetsnära 3D-modeller. Genom att vända sig till Spotscale kan fastighetsägare och stadsplanerare effektivisera sina egna processer och samtidigt förmedla sina visioner till omvärlden på ett helt nytt sätt. Vi tror starkt på teamet och den konstellation av investerare som nu sluter upp bakom bolaget”. Säger Björn Persson på ALMI Invest.

"Det kommer att bli jättespännande att jobba med Spotscale och deras fantastiska team. Användningen av VR och AR är utan tvivel snabbväxande och kommer att bli ännu mer tillgängligt inom kort. Detta kommer att innebära att efterfrågan på högkvalitativa 3D-modeller ökar, och Spotscale är världsledande inom sitt område", säger Mikael Moreira och Andy Johnston på MOOR

Om Spotscale

Spotscale är ett företag inom 3D-teknologi som erbjuder produkter och tjänster för fastighetsutvecklare, stadsplanerare och resortägare som behöver extremt precisa digitala och fysiska modeller av byggnader och kringliggande miljö. Med sitt egenutvecklade system fångar och processar Spotscale material som levererar fotorealistiska bilder som kan visas och bli manipulerade på nära håll och från alla perspektiv via en surfplatta eller dator. Materialet kan också användas för att med en 3D-skrivare skapa en miniatyrmodell med både rätt färg och i rätt skala. Sluta spendera timmar på att modellera byggnader för hand med gamla 3D-verktyg, och låt istället Spotscale leverera det direkt via webben på www.spotscale.com

Om MOOR

MOOR är ett investmentbolag tillhörande Kaj Hed, som grundade Trema och är majoritetsägare I Rovio Entertainment, skapare av Angry Birds mega brand. MOOR är baserade i Stockholm och är fokuserade på bolag inom digitala områden med global potential. MOOR är en aktiv investerare som använder sitt breda nätverk och erfarenheter för att addera värde till sina portföljbolag. Besök www.moorcap.com för mer information eller kontakta Mikael Moreira på mikael@moorcap.com

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i unga tillväxtbolag. Vi skapar, med kompetens, kapital och nätverk möjligheter för bolag att växa. Investeringar sker i tidiga faser. Vi finns över hela landet med regional kunskap och ett internationellt perspektiv. Portföljen består idag av ca 400 tillväxtbolag i många olika branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.