2018-04-16 08:31Pressmeddelande

Almi Invest investerar i plattform för micro-influencers

null

Almi Invest investerar två miljoner kronor i influencer-plattformen Boostified. I emissionen på totalt 4,5 miljoner kronor deltar också befintliga ägare och privata investerare. Pengarna ska användas till fortsatt utveckling av plattformen samt till expansion på den nordiska marknaden.

Malmöbaserade Boostified har utvecklat en plattform som matchar ihop varumärken med rätt influencer. Influencer-marknadsföring har ökat kraftigt i Sverige de senaste åren. Influencern – en person med ett stort antal följare på sociala medier – tar betalt i form av pengar eller produkter för att marknadsföra ett varumärke.

Boostified riktar in sig primärt mot mindre influencers, så kallade micro-influencers, som oftast får sin ersättning i form av produkter. På Boostifieds plattform kan influencern söka produktsamarbeten, där de kan rekommendera varumärken till sina följare i utbyte mot produkter. Detta skapar en möjlighet för micro-influencers som behöver hjälp med att få igång sin karriär.

Varumärken, som ska göra kampanjer, kan också hitta influencers inom olika specialområden på plattformen.

  • Boostifieds digitala plattform automatiserar influencer-branschen, säger Jenny Strömberg, investment manager på Almi Invest. Den riktar in sig mot mindre influencers med färre, men mer engagerade följare. Detta ger större trovärdighet när de rekommenderar produkter.

Fokus för Boostified, som grundades 2016, har hittills varit den svenska marknaden. Bolaget jobbar med över 100 varumärken och har en kontinuerlig tillväxt av kunder och influencers. Planen nu är att bygga upp motsvarande närvaro på andra marknader, framförallt i Norden och Tyskland.

  • Vi är väldigt glada över att ha fått in Almi Invest som investerare, säger Imad Ibrahim, vd och medgrundare på Boostified. Med deras kapital och kompetens i ryggen kan vi nu ta nästa steg i vår utveckling.


För ytterligare information kontakta

Jenny Strömberg, Investment Manager Almi Invest, tel 070-966 75 66, mail jenny.stromberg@almiinvest.se
Imad Ibrahim, vd Boostified, tel 073-720 30 59, imad@boostified.se

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.