2017-04-19 11:00Pressmeddelande

Almi Invest investerar i RaceONE

null

Almi Invest investerar 2,2 miljoner kronor i Göteborgsbolaget RaceONE, som utvecklar en app där man kan följa deltagare i lopp via live-tracking och live-streamad video. I emissionen på totalt fem miljoner kronor deltar också Chalmers Ventures, Vätterleden Invest, Fishbrain-grundaren Johan Attby och förre MTGx-VD:n Rikard Steiber. Pengarna ska användas till att lansera produkten på den nordiska marknaden.

RaceONE är grundat av f d allsvenska fotbollsstjärnan Marlene Sjöberg. Hon fick idén till appen när hon upptäckte att det saknades information under tävlingarna både för deltagare och åskådare. Det var också svårt att få en överblick över vilka lopp som arrangerades.

Med RaceONEs app kan såväl deltagare som alla de som följer löpning, cykel-, skid- och andra lopp få samlad information om tävlingen. I appen samlas alla resultat, bilder, videor och sociala flöden på ett och samma ställe och gör det enkelt och engagerande både att delta och att följa loppet som åskådare.

- RaceONE bryter ny mark genom att inte bara nå idrottarna utan även den större publiken. Detta öppnar upp helt nya möjligheter till kommunikation mellan åskådare, arrangörer och deltagare, säger Sophia Johansson, Investment Manager på Almi Invest. Det finns idag ingen konkurrent som erbjuder samma tjänst och vi ser goda möjligheter för RaceONE att ta position på denna växande marknad.

RaceONEs app har idag 475 svenska och norska lopp och ca 60 000 användare. Nästa år, 2018, planeras en expansion till andra länder.

- Vi är väldigt glada för att ha fått in den här investeringen, säger Marlene Sjöberg, vd och grundare av RaceONE. Med starka investerares kapital och kompetens i ryggen får vi nu möjlighet att öka takten i vår utveckling och att arbeta upp våra distributionskanaler med målet att 30 procent av de tävlade ska använda vår app.


För ytterligare information kontakta:
Sophia Johansson, Investment Manager Almi Invest, tel 0705-47 41 12, mail sophia.johansson@almiinvest.se
Marlene Sjöberg, vd och grundare RaceONE, tel 0707-86 00 89, mail marlene.sjoberg@RaceONE.com
Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel 0768-80 88 10, mail maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest (www.almiinvest.se) är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar 3,65 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almikoncernen.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.