2016-06-01 06:59Pressmeddelande

Almi Invest investerar 1,4 miljoner i världens första diskreta näspropp mot dålig lukt

null

Almi Invest investerar 1,4 miljoner kronor i NoseOption AB, företaget som har utvecklat världens första diskreta näspropp mot dålig lukt. Kapitalanskaffningen uppgick till totalt 4 MSEK. Kapitalet ska användas till lansering av produkten NOSA på 500 apotek, samt effektivisering av produktionen.

– NoseOption har ett oerhört kompetent team som på ett effektivt sätt genomfört sin marknadslansering, säger Håkan Alfon, Investment Manager på Almi Invest. Deras unika produkt är efterfrågad av både vårdmarknaden men också av privatpersoner. Det gör att vi ser stora möjligheter för NoseOption att lyckas.

NoseOption AB grundades 2011 i syfte att utveckla produkter som på ett diskret sätt kan reducera dålig lukt. Resultatet av flera års utveckling blev NOSA, världens första diskreta näspropp som effektivt reducerar dålig lukt, utan att påverka andningen. Den fräscha mentholdoften och den unika lamelldesignen gör att produkten även fungerar utmärkt vid förkylning och åksjuka.

NOSA lanserades på den svenska vårdmarknaden i maj 2015 och har sedan dess snabbt etablerats på sjukhus, äldreboenden, hemtjänst, polis och ambulans. Under våren 2016 lanserades produkten även i Danmark och Finland. NOSA har sedan lanseringen för ett år sedan, underlättat arbetet för tusentals människor.

NoseOption tar nu ytterligare ett stort steg i bolagets utveckling och lanserar NOSA på över apotek över hela Sverige. Bolaget räknar med att konsumentmarknaden inom tre år kan komma att stå för en betydande del av bolagets totala försäljning, med en beräknad årsomsättning på över 10 MSEK. Apotekssatsningen görs för att möta den stora efterfrågan från privatpersoner.

– Med Almi Invest som ny investerare har vi möjlighet att öka våra säljresurser och samtidigt utveckla en effektiv produktion. Två viktiga parametrar i den snabba expansionsfas som bolaget befinner sig i, säger Adrian Liljefors, vd på NoseOption.

För ytterligare information kontakta:

Adrian Liljefors, vd NoseOption, tel 070 228 22 46, mail adrian.liljefors@nosaplugs.com

Håkan Alfon, Investment Manager Almi Invest, tel 070 65 88 313, mail hakan.alfon@almiinvest.se

Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel 076-880 88 10, maria.kessling@almiinvest.se

www.nosaplugs.com +46 (0)771 112 000 NoseOption AB, Lästmakargatan 3, 111 44 Stockholm

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i tidiga tillväxtbolag. Vi skapar, med kompetens, kapital och nätverk möjligheter för bolag att växa. Investeringar sker i tidiga faser. Vi finns över hela landet genom 8 regionala fondbolag. Portföljen består idag av ca 400 tillväxtbolag i många olika branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.