2017-09-28 08:00Pressmeddelande

Almi Invest investerar i AppliedGroup Nordic

null

Almi Invest investerar 1,6 miljoner kronor i Sundsvallsbolaget AppliedGroup Nordic, som utvecklar ett molnbaserat kundlojalitetsprogram för e-handlare. I emissionen om totalt drygt tre miljoner kronor deltar också Sparbanksstiftelsen samt privata bransch-investerare. Pengarna ska gå till utveckling och marknadsföring inför lanseringen av företagets tjänst i oktober.

Med AppliedGroups tjänst kallad Pinguin (f.d. Applied Loyalty) kan e-handlare flexibelt utforma egna kundlojalitetsprogram. Systemet samlar data om kundernas intressen och köpvanor, för att kunna erbjuda förmåner och rabatter specifikt anpassade för varje enskild kund.

Systemet belönar även e-handelskunden för engagemang i sociala medier. En kund som exempelvis delar eller gillar Facebookinlägg ifrån en e-handlare blir belönad. Vilken typ av belöning som ges är upp till den enskilde e-handlaren.

- Kundlojalitet är centralt för e-handlarna, säger Mats Håkansson, Investment Manager på Almi Invest. AppliedGroup erbjuder ett koncept med slutkundens perspektiv i fokus och vi bedömer att detta svarar på ett stort kundbehov.

Det bakomliggande behovet av AppliedGroups tjänst är en ökad omsättning och förbättrad marginal för e-handlaren, främst genom en ökad frekvens av återkommande köp ifrån kunder. Tjänsten har utvecklats i samarbete med en större e-handlare, med positivt resultat. I oktober är det dags för en bredare lansering.

- Med denna investering kommer vi att kunna genomföra en full introduktion gentemot marknaden och få visa svart på vitt vilken stor nytta handlare får utav vår tjänst, säger Johan Wikström, vd på AppliedGroup.


För ytterligare information, kontakta

Mats Håkansson, Investment Manager, Almi Invest, tel 073-367 60 15, mail mats.hakansson@almiinvest.se
Johan Wikström, vd AppliedGroup Nordic, tel 070 342 90 10, mail johan.wikstrom@pinguin.tech
Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel 076-880 88 10, mail maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.