2016-11-29 09:21Pressmeddelande

Almi Invest säljer sitt innehav i Neo Technology

null

Almi Invest har sålt sitt innehav i världsledande grafdatabasbolaget Neo Technology till Greenbridge Investment Partners. Almi Invest, som varit delägare i bolaget sedan 2007, gör i och med försäljningen en vinst på 10 gånger investerat kapital.

Neo Technology har utvecklat Neo4j, en så kallad grafdatabas som gör det lättare att hantera stora mängder information. Till skillnad från vanliga databaser, som byggs upp likt vanliga excelark, fungerar en grafdatabas som ett nätverk eller en graf, vilket gör kopplingar och sökningar betydligt snabbare.

Almi Invest sålde sitt innehav, motsvarande ca 2 procent av kapital och röster till Greenbridge Investment Partners, i samband med att Neo Technology nyligen tog in 36 miljoner dollar i riskkapital.

- Tack vare att Almi Invest trodde på oss fick vi in en helt nödvändig tidig investering, säger Neo Technologys vd och grundare Emil Eifrem. Utan dem hade vi inte varit där vi är idag!

Neo Technology, som är ett av Sveriges mest framgångsrika startup-företag, har sitt ursprung i Linköping. Idag har bolaget verksamhet i många länder och har sitt högkvarter i Silicon Valley.

- Vi är mycket nöjda med vår investering i Neo Technology, säger Fredrik Malmström, investment manager på Almi Invest. Vi har medverkat till att ny svensk spjutspetsteknik fått chans att utvecklas, men vår roll är nu avslutad. Neo fortsätter sin expansion internationellt och vi på Almi Invest får in nytt kapital att investera i nya, lovande tillväxtbolag.


För ytterligare information kontakta:
Fredrik Malmström, Investment Manager Almi Invest, tel 070-538 51 43, mail fredrik.malmstrom@almiinvest.se
Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel 076-880 88 10, mail maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest (www.almiinvest.se) är Sveriges mest aktiva investerare i tidiga tillväxtbolag. Investeringar sker i tidiga faser. Vi finns över hela landet genom 8 regionala riskkapitalbolag. Portföljen består idag av ca 400 tillväxtbolag i många olika branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.