2017-09-12 11:45Pressmeddelande

Almi Invest säljer innehav i Greenbyte till belgiska Korys

null

Almi Invest gör en exit och säljer sitt innehav i Göteborgsbaserade cleantechbolaget Greenbyte. Köpare är det belgiska investmentbolaget Korys.

Greenbyte utvecklar programvara som möjliggör enhetliga system för övervakning, analys och optimering för stordrift av förnybara energikraftverk. Bolaget har två mjukvarubaserade tjänster, Breeze och Bright, som effektiviserar driften av vind- respektive solkraftverk. Med ett enhetligt system för storskalig drift av förnyelsebar energi sparas tid och pengar samtidigt som elproduktionen ökar.

Almi Invest, som investerade i bolaget 2009, säljer nu sitt innehav till belgiska Korys.

- Vi har varit aktiv ägare i Greenbyte sedan starten för åtta år sedan, säger Robert Hellman, investment manager på Almi Invest. Under tiden har bolaget utvecklats till att bli en väletablerad internationell aktör med snabb tillväxt. Det känns mycket bra att lämna över stafettpinnen till en så kompetent investerare som Korys.

Greenbyte har nära 20 procents marknadsandel i Sverige, 15 procent i Benelux och Finland, samt över 10 procent i Storbritannien, Uruguay och Sydafrika. Företaget växer också i Tyskland som är Europas största marknad för vindkraft. Nästa steg är att fortsätta växa i sina kärnmarknader med stärkt närvaro i Nordamerika.

Greenbyte har 35 anställda och huvudkontor i Göteborg. 

- Detta är den senaste i raden av positiva exits för oss, säger Almi Invests vd Mikael Karlsson. Det är mycket roligt att konstatera att vår portfölj nu nått den mognad att våra bolag är attraktiva för både svenska och internationella investerare.


För ytterligare information kontakta:

Robert Hellman, Investment Manager Almi Invest, tel 070-263 80 66, mail robert.hellman@almiinvest.se
Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel 076-880 88 10, mail maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.