2021-06-15 06:51Pressmeddelande

Almi Invest investerar i Gigitals digitala bokningssajt för artister

Almi Invest investerar en miljon kronor i Gigital, som erbjuder en digital marknadsplats för bokning av artister och DJs. I emissionen på totalt drygt fem miljoner kronor deltar också privata investerare. Pengarna ska gå till marknadsföring och försäljning.

Gigital har utvecklat en digital marknadsplats, www.gigital.com, där företag och eventarrangörer kan hitta, boka och betala artister, band och DJs. Utöver bokning erbjuder sajten även vissa administrativa tjänster såsom avtalsverktyg, samlingsfakturor för flera spelningar, uppdelning av ersättning mellan flera bandmedlemmar, kalenderhantering och viss presentation av artister.

Genom denna digitala lösning, där bokningarna sker utan mellanhänder, vill Gigital utmana de traditionella bokningsbolagen. 

Marknaden för livemusik i Sverige var innan Coronapandemin mycket stor och konserter omsatte enligt organisationen Musiksverige 6,8 miljarder kronor 2019.

-  Den huvudsakliga nyttan med Gigitals plattform är att artister och artistbokare kan hitta varandra på ett enkelt sätt, säger Jens Bäckbom, Investment Manager på Almi Invest. Bolaget har lyckats attrahera en stark grupp av investerare med djup expertis inom såväl marknadsplatser som musik, vilket gör att vi ser positivt på deras möjligheter att lyckas.

Bland de nya investerarna i Gigital märks Erik Segerborg, tidigare Avito, och Jonas Siljemark, tidigare Nordenchef på Warner Music.

Marknaden för Gigital är i första hand företagsspelningar på hotell, restauranger, klubbar och event där kunden är återkommande och artisten oftast inte är tillräckligt känd för att kunna sälja konsertbiljetter i traditionell bemärkelse.

Gigital har i dagsläget cirka 300 bokningsbara artister på sin plattform. Man har sålt gigs till ett hundratal kunder och nu är planen att öka antalet gigs och ramavtal avsevärt.

-  Tack vare denna investering är vi väl positionerade för att fånga upp den efterfrågan som vi är övertygade om ska uppstå när pandemirestriktionerna släpps, säger Gigitals vd och medgrundare Givar Shabani.


Om Almi Invest Press

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 660 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen och delfinansierat av EUs strukturfonder.