2017-05-16 16:00Pressmeddelande

Almi Invest investerar i liveplattformen Showify

null

Almi Invest investerar 1,3 miljoner kronor i Showify, en plattform för streamad video där artister kan visa upp och tjäna pengar på sin musik. I emissionen på totalt 4,5 miljoner kronor deltar också privata investerare, bland andra musikprofilen Andreas Carlsson. Pengarna ska gå till produktutveckling samt lansering av tjänsten.

Showify är både en plattform för videostreaming och ett musikcommunity, där artister från hela världen kan uppträda, sälja biljetter och interagera med sin publik direkt på plattformen. Idag är det svårt för många artister att leva på sin musik. Med Showify ökar den möjligheten då de på ett enkelt sätt kan ta betalt för både live-sända spelningar och för enstaka låtar.

Tjänsten hanterar både streaming och betalningar och den går också att integrera i andra tjänster och webbplattformar.

  • Marknaden för såväl musik- som videostreaming är i kraftig tillväxt, men det finns ingen tjänst som erbjuder artister både exponering och möjlighet att ta betalt på det sätt Showify gör, säger Eva Nordlander, Fund Manager på Almi Invest. Här ligger Showify helt rätt i tiden, vilket ger goda möjligheter till internationell expansion.

Entreprenören, låtskrivaren och artisten Andreas Carlsson går också in som delägare i Showify.

  • Showify ger den oetablerade artisten, med en lojal gräsrotspublik, en chans att direkt tjäna pengar på sin musik, säger Andreas Carlsson.

Showify planerar att lansera tjänsten, showify.me, innan sommaren.

  • Denna investering innebär att vi kan färdigställa den första versionen av Showify och lansera den för den svenska marknaden, säger Jesper Johansson, grundare av Showify.


För ytterligare information kontakta:

Mikael Bergström, grundare av Showify, tel 070-655 92 51, mail mikael.bergstrom@happyfrogs.se
Eva Nordlander, Fund Manager Almi Invest, tel 070-246 74 79, mail eva.nordlander@almiinvest.se
Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel 076-880 88 10, mail maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.