2020-12-16 08:05Pressmeddelande

Almi Invest och Wellstreet investerar i fintechbolaget Aura

Almi Invest och Wellstreet investerar sammanlagt sju miljoner kronor i fintechbolaget Aura Banking Cloud, som utvecklar nästa generations bankplattform där banker och fintechbolag snabbt, enkelt och kostnadseffektivt kan lansera nya produkter och tjänster. Pengarna ska gå till produktutveckling och marknadsföring.

 Stockholmsbaserade startupen Aura Banking Cloud vill rita om spelkartan för digitala banklösningar. Bolaget har byggt ett molnbaserat open banking ekosystem som hjälper finansinstitut och finansiella aktörer att snabbt och kostnadseffektivt lansera digitala produkter och tjänster i syfte att hålla jämna steg med förändrade marknadsbehov. Plattformen, som är fullt skalbar från start, täcker ett brett urval av produkter – allt från företagskrediter och konsumentkrediter till blancolån och kortutgivning.

Aura vill öka bankernas intäktsmöjligheter och minska driftskostnaderna. Med bolagets plattform kan kunden på bara några veckor lansera en ny produkt, uppfinna nya affärsmodeller och förbättra produktmixen. Auras molnbaserade arkitektur är kompatibel med marknadens ledande molnleverantörer Amazon Web Services, Google Cloud och Microsoft Azure.

Aura, som grundades 2019, har redan en handfull stora namn på kundlistan, däribland Vauraus (finska motsvarigheten till Lendify), DBT Finance och Promentor Finans.

-  Vi träffade Aura för snart ett år sedan och har imponerats över hur konkurrenskraftig deras plattform är och vilka kunder man lyckats attrahera, säger Oskar Lagerqvist, Investment Manager på Almi Invest. Han har en gedigen erfarenhet inom finansbranschen med tidigare roller på bland annat Nordea och CapMan och kommer nu att ta plats i Auras styrelse.

Bolaget består idag av 28 medarbetare fördelade mellan huvudkontoret i Stockholm, och R&D kontoret i Bangalore, Indien. Bakom Aura står grundaren Prem Bhagwat, med över 20 års erfarenhet inom bankteknologi.

-  Vi erbjuder ett komplett ekosystem som utnyttjar molnets styrka och ger avkastning redan efter ett par månader, snarare än år eller årtionden. Fintechbolag och etablerade banker behöver inte längre oroa sig för skandalöst prissatta IT-projekt. Med vår teknik kan man prova nya produkter och betalar endast för användningen, vilket är en bråkdel i jämförelse med traditionell infrastruktur, säger Prem Bhagwat, grundare och vd på Aura Banking Cloud.

Armando Coppola, med mångårig erfarenhet från finans och försäkring, blir Wellstreets representant i Auras styrelse. 

Med Aura kan vi erbjuda både våra egna portföljbolag och andra startups att blixtsnabbt och kostnadseffektivt prova sina produkter i en väl fungerande bankmiljö. Det enda som krävs är ett FI tillstånd – resten har vi, säger Armando Coppola, partner och fintech-chef på Wellstreet.

 

 

 


Om Almi Invest Press

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 660 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen och delfinansierat av EUs strukturfonder.