2017-01-23 14:00Pressmeddelande

Almi Invest investerar i Hexagem

null

Almi Invest investerar två miljoner kronor i Hexagem, som utvecklar en ny halvledarteknologi för att göra elektronikprodukter mer tillförlitliga, effektiva och stabila. I emissionen deltar också bolagets grundare. Pengarna ska användas till affärsutveckling och verifiering av teknologin.

Hexagem, som bildades 2015, har sitt ursprung i professorerna Lars Samuelson och Jonas Ohlssons forskning i nanoteknik vid Lunds Universitet. Bolaget utvecklar en teknologi baserad på nanotrådar för halvledarmaterialet galliumnitrid (GaN), som ger energisnålare elnät och 5G-tillämpningar. Genom att använda GaN istället för kisel i radioenheter kan man få en snabbare överföringshastighet och högre effektnivå i kommande 5G-nät.

- Genom Hexagems teknologi har förutsättningar skapats för en industriell utveckling av 5G-applikationer, säger Per Heander, Investment Manager på Almi Invest. Hexagems teknologi har en unik lösning på denna industriella utmaning, som länge legat högt på halvledar- och elektronikindustrins agenda.

Nu ska Hexagem arbeta med att verifiera teknologin tillsammans med svenska forskare och internationella partners. Efter vidareutveckling tillsammans med partners ska Hexagem inom 2-3 år skapa industriella samarbeten/sälja sin teknologi för att nå kommersiell skala.

I grundarteamet ingår Bart Markus, tidigare partner på riskkapitalbolaget Wellington Partners, med lång erfarenhet av att utveckla teknologibolag.

- Vi är väldigt glada över att få in Almi Invest som delägare, säger Bart Markus, ordförande i Hexagems styrelse. Den här förstärkningen ger oss möjlighet att arbeta fokuserat med vidareutveckling och utvärdering av vår teknologi tillsammans med partners.

För ytterligare information kontakta:

Per Heander, Investment Manager Almi Invest, 070-839 87 43, per.heander@almiinvest.se
Bart Markus, Styrelseordförande Hexagem, +49 172 827 9066, bart.markus@hexagem.se
Lars Samuelson, Grundare och Forskningschef Hexagem, 070 317 7679, lars.samuelson@hexagem.se

Om Almi Invest

Almi Invest (www.almiinvest.se) är Sveriges mest aktiva investerare i tidiga tillväxtbolag. Investeringar sker i tidiga faser. Vi finns över hela landet genom 8 regionala riskkapitalbolag. Portföljen består idag av ca 400 tillväxtbolag i många olika branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.