2018-09-05 13:18Pressmeddelande

Almi Invest investerar i EdTech-bolaget Learnster

null

Almi Invest investerar i EdTech-bolaget Learnster, som utvecklar nästa generations lärplattform för företag som bedriver utbildning eller intern kompetensutveckling. I emissionen deltar också Söderberg & Partners. Pengarna ska användas till vidareutveckling av plattformen och till fortsatt marknadslansering.

Stockholmsbaserade Learnster erbjuder en molnbaserad lärplattform, där utbildningsledare kan designa och distribuera kurser och utbildningar i relevanta lärmiljöer. Learnster passar för såväl det lärarledda, fysiska klassrummet som för e-learningutbildningar och allt däremellan.

Lärplattformen innehåller ett användarvänligt designverktyg för att enkelt skapa utbildningar och kurser, men även funktionalitet för publicering av kurser, hantering av kursdeltagare och kursprogram, automatisering av bokningar och hantering av betalningar.

Plattformen är byggd med den allra senaste tekniken och är responsiv, vilket gör att den fungerar på alla typer av digitala enheter – allt från datorn till mobilen. Detta möjliggör för deltagaren att lära sig på sina villkor och ta del av kursinnehållet - både före, under och efter utbildningen.

- Learnster underlättar det livslånga lärandet, något som blir allt viktigare i dagens arbetsliv, säger Jens Bäckbom, investment manager på Almi Invest. Plattformen är lika kraftfull för små utbildningsbolag som för storföretag och är helt anpassad till dagens och framtidens digitala klimat, vilket ger bolaget god potential att lyckas.

Trots att Learnsters lärplattform lanserades relativt nyligen på marknaden har den i upphandlingar redan visat sig vara mycket konkurrenskraftig mot större, etablerade system. På kundlistan står bland annat gymkedjan SATSELIXIA, som redan är igång och använder systemet till introduktionsutbildningar för sina 8 000 medarbetare.

- Vi är väldigt glada att ha fått in Almi Invest som investerare, säger Learnsters vd Mikael Larsson. Med deras kapital och kompetens ombord kan vi ytterligare öka takten i vår utveckling.


För ytterligare information kontakta
Jens Bäckbom, Investment Manager Almi Invest, tel 070-34 44 394, mail jens.backbom@almiinvest.se

Mikael Larsson, vd Learnster, tel 070-431 48 16, mail mikael.larsson@learnster.com https://learnster.se

Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel 076-880 88 10, mail maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.