2017-09-29 08:00Pressmeddelande

Almi Invest investerar i automatisk felhantering

null

Almi Invest investerar en miljon kronor i Falubolaget 1TCompany, som har utvecklat en molnbaserad tjänst för automatisk felhantering i applikationer. I emissionen på totalt två miljoner kronor deltar också det privatägda regionala riskkapitalbolaget Dalecarlia Growth. Investeringen ska användas till marknadsintroduktion av tjänsten.

1TCompany, grundat 2017, utvecklar tjänstenCodeRR som automatiserar felhanteringen för applikationer baserade på Microsofts populära plattform .NET.

- Med CodeRR ökar kvaliteten och man slipper manuell felhantering, vilket spar tid, resurser och minskar risken för tappade intäkter, säger Håkan Alfon, investment manager på Almi Invest.Med redan tusentals nedladdningar tror vi att CodeRR är redo för nästa steg och kommersiell lansering. Vi ser fram mot att få vara med på den resan.

Idag rättas fel som uppkommer i IT-applikationer manuellt genom att utvecklaren går igenom programkod för att försöka identifiera felet, vilket är ett tidskrävande arbete. CodeRR upptäcker fel, analyserar och kan ge förslag på åtgärder helt automatiskt. Själva felhanteringen blir snabbare, eftersom CodeRR specificerar var och hur det blivit fel i koden.

- Efter många år som utvecklare, vet jag att man spenderar åtskilliga timmar på att hitta och analysera fel som uppkommit. Det var så jag fick idén till att skapa ett verktyg som automatiserar hanteringen av fel så att jag kan fokusera på bättre lösningskvalitet, säger Jonas Gauffin, grundare av 1TCompany.

CodeRR lanserades som öppen källkod i slutet av förra året och finns redan tillgänglig för gratis nedladdning och utvärdering. 1TCompany är nu redo att lansera tjänsten med utökad funktionalitet redo för driftsmiljöer.


För ytterligare information kontakta:
Håkan Alfon, investment manager Almi Invest, tel 070 658 83 13, mail hakan.alfon@almiinvest.se
Jonas Gauffin, grundare till 1TCompany, tel 070 693 08 21 mail jonas@onetrueerror.com
Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel 076-880 88 10, mail maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.