2022-04-11 09:05Pressmeddelande

Almi Invest investerar i BudID som gör bostadsköpet enklare

Almi Invest investerar 2,5 miljoner kronor i BudID, vars digitala tjänst förenklar ett bostadsköp för såväl köpare som mäklare och bank. I emissionen på totalt fem miljoner kronor deltar även privata investerare, bland andra Swedbanks förre vd Michael Wolf. Pengarna ska användas till teknikutveckling och att öka personalstyrkan.

Bostadsaffärer är komplexa och involverar många olika parter som mäklare, bank, köpare och säljare. Detta skapar ofta en rörig upplevelse för kunden som saknar en röd tråd och medför stora utmaningar för mäklare och banker under affärens gång.

BudID förenklar bostadsresan för köpare, mäklare, banker och andra aktörer genom smarta digitala tjänster som binder samman alla parter i ett system - BudID budgivning – där köparen får verifiera identitet och lånelöfte via BankID. På så sätt får fastighetsmäklarna information om vilka som deltar i budgivningen och att dessa är kreditprövade.

-  BudID har redan skapat en ny branschstandard genom att öka tryggheten och transparensen för alla parter i en bostadsaffär. Detta minskar risken för oseriösa budgivare, undviker problem med finansiering och förenklar administrationen. BudID ligger i framkant vad gäller digitalisering av bostadsaffärer, vilket ger bolaget potential för en snabb skalbarhet både i Sverige och internationellt, säger Pär Lagerström, Investment Manager på Almi Invest.

BudID lanserade sin första tjänst i oktober 2020. Bolaget har idag avtal med 60 procent av Sveriges mäklarkår och nästan 30 procent av alla bostadsaffärer i Sverige går via BudID.

-  Vi är väldigt glada för denna investering, säger Hassan Sultan, vd och medgrundare BudID. Nu kan vi på allvar börja expandera – även internationellt. Vi har redan kontaktats av flera nordiska länder och är i dialog om att köra piloter där.

 


Om Almi Invest Press

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3,5 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 660 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen och delfinansierat av EUs strukturfonder.