2010-08-11 09:02Pressmeddelande

Almi Invest och Mannerheim Invest investerar i Travel Heroes Store

null

Almi Invest har tillsammans med Mannerheim Invest AB och existerande aktieägare investerat i Travel Heroes Store AB med säte i Alfta, Hälsingland. Travel Heroes affärsidé är sälja resetillbehör, resväskor och reseapotek via webbutik, egna butiker och samarbetspartners i resebranschen. Kapitaltillskottet möjliggör fortsatt tillväxt för bolaget i Sverige och övriga Norden.

– Vi ser Travel Heroes Store AB som ett mycket intressant bolag vars koncept och affärsmodell med strategiska samarbeten har stor tillväxtpotential nationellt och internationellt, säger Christer Navjord, vd för Almi Invest Norra Mellansverige AB.
-Ett nytt koncept, ”one-stop shopping” som är skalbart för främst Norden och övriga Europa säger Fredrik Mannerheim, vd för Mannerheim Invest AB.

Sedan starten 2009 har Travel Heroes arbetat med försäljning av ett brett sortiment av resetillbehör, resväskor och reseapotek. Försäljningen sker i egen butik i centrala Stockholm, webbutik samt genom samarbetspartners i resebranschen. Travel Heroes är ensamt i Norden om ett samlat koncept med allt för resan - utom pass och biljetter. Företaget har strategiska samarbeten med Ticket, Kilroy, Europeiska och Forex. Travel Heroes har börjat i mindre skala, men är nu moget att ta steg mot nya marknader.

– Det var viktigt för oss att hitta rätt investerare. För oss är Almi Invest och Mannerheim Invest långsiktiga och professionella partners. Vi ser många positiva effekter med dessa ägare, som också tar plats i styrelsen. Kraven på planering, styrning och att vi arbetar enligt tidplan ökar, vilket är viktigt i en fortsatt tillväxtfas, menar Johan Vikman, vd för Travel Heroes Store.

För mer information:
Christer Navjord, vd Almi Invest Norra Mellansverige AB, christer.navjord@almiinvest.se, 070-663 46 56
Fredrik Mannerheim, vd Mannerheim Invest AB, fredrik@mannerheim.se, 070-311 0860
Johan Vikman, vd Travel Heroes Store AB, johan.vikman@travelheroesstore.com, 070-110 68 30

Om Almi Invest
Almi Invest skapar unika förutsättningar för entreprenörledda tillväxtföretag att växa genom att på regional basis och tillsammans med andra aktörer på riskkapitalmarknaden investera kapital och kunskap. Almi Invest är organiserat i sju regionalt baserade riskkapitalfonder och ägs av Almi Företagspartner AB tillsammans med regionala aktörer.

Om Mannerheim Invest
Mannerheim Invest AB bildades 2007 av Gunnar Mannerheim och Fredrik Mannerheim. Mannerheim Invest ser sig som en långsiktig ägare till utvalda svenska företag, som präglas av entreprenörsanda och engagemang. Utgångspunkten är att som aktiv ägare bidra med erfarenhet, kapital och kompetens. De företag som ingår i Mannerheim Invests nätverk kan delas in i kategorierna finanshus, energitekniknätverk och strategiska verksamheter. Mannerheim Invest har sitt säte i Stockholm. För mer information, se www.mannerheim.se

Om Travel Heroes Store
Travel Heroes, den första butiken i Sverige som vänder sig till resenärer av alla kategorier. Travel Heroes är en ny butikskedja som samlar allt för resan – utom pass och biljetter. Travel Heroes sortiment är brett. Förutom väskor från tiotalet tillverkare, och av alla storlekar, finns funktionella och lättskötta kläder, bra och bekväma skor, kringprodukter som resehårtorkar, reservbatterier, hälsovårdsprodukter, citykartor, UV-mätare och guideböcker. Hela sortimentet är noga utvalt för att uppfylla högt ställda krav på funktion och kvalitet. Travel Heroes vänder sig till alla som älskar att resa och måste resa, både semesterresenärer och affärsresenärer.
Du hittar Travel Heroes på www.travelheroes.se och på Jakobsbergsgatan 16 i Stockholm.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.