2019-02-06 10:56Pressmeddelande

Almi Invest investerar i mobiluppstickaren MyBeat

MyBeat, med vd Fredrik Berlin, är en fristående mobiloperatör som också säljer återanvända mobiler.MyBeat, med vd Fredrik Berlin, är en fristående mobiloperatör som också säljer återanvända mobiler.

Almi Invest investerar 3 miljoner kronor i MyBeat, en fristående mobiloperatör som även säljer återanvända mobiltelefoner. I emissionen på totalt 8 miljoner kronor deltar också befintliga ägare och privata investerare. Pengarna kommer att användas till försäljning, support och marknadsföring.

Den svenska marknaden för mobiltelefoni har länge dominerats av fyra stora aktörer och deras helägda lågprisbolag. Ett ökande antal nummerflyttar mellan aktörer visar att det finns möjligheter för nya aktörer att ta sig in och bryta dominansen.

MyBeat erbjuder abonnemang utan bindningstid och med högklassig kundservice – två saker konsumenter ofta känner sig missnöjda med hos de etablerade aktörerna. Operatören tillhandahåller mobiltelefoni för både privat- och företagskunder och har idag ca 3 500 kunder. För företag finns även möjlighet till att använda en molnbaserad växel.

  • Den ökade rörligheten på den svenska mobilmarknaden ger utrymme för nya aktörer. MyBeats vassa team har gedigen erfarenhet av mobiltelefoni från den norska marknaden, säger Jenny Engerfelt, Fund Manager på Almi Invest. Detta tillsammans med en grön profil ger MyBeat goda möjligheter att utmana de stora jättarna.

MyBeat är den första svenska mobiloperatören som erbjuder abonnemang i kombination med återanvända mobiltelefoner, det vill säga begagnade telefoner som som återställts med nya skärmar och nya batterier. Genom att återanvända en stor del av telefonen sparas de resurser som går åt till att tillverka en ny telefon, samtidigt som konsumenten får möjlighet att köpa en välfungerande telefon till ett attraktivt pris.

Bolaget ger också sina kunder möjlighet att reparera sina mobiler ifall olyckan skulle vara framme. Genom ett samarbete med Mobilverkstan så kan kunderna lämna in sin trasiga mobil ioch få den lagad inom 48 timmar.

  • Marknaden för recyclade telefoner ökar, när nya telefoner blir dyrare och dyrare, samtidigt som folk blir mer miljömedvetna. Hos My Beat har du mobilabonnemang i världsklass, telefonsupport när du behöver det och du kan köpa recycklade telefoner, säger Fredrik Horn-Berlin, VD MyBeat.

Fokus för MyBeat är att bli en etablerad aktör i Sverige och därefter det gå till de övriga nordiska länderna.

För ytterligare information kontakta

Jenny Engerfelt, Fund Manager Almi Invest, tel 070 354 61 44, mail jenny.engerfelt@almiinvest.se
Fredrik Horn-Berlin, VD MyBeat, mobil 073 425 98 27, mail fredrik@mobilebeat.se
Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel 076-880 88 10, mail maria.kessling@almiinvest.se


Om Almi Invest Press

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.