2020-11-25 08:11Pressmeddelande

Stefan Söderling ny chef för Almi Invests Greentechfond

Stefan Söderling har utsetts till ny Fund Manager för Almi Invests Greentechfond, som förvaltar 650 miljoner kr och investerar i innovativa företag som reducerar utsläpp av växthusgaser. Han kommer närmast från Volvo Group Venture Capital, där han ansvarat för investeringar i startups inom elektrifiering och hållbarhet. Stefan börjar på Almi Invest den 12 januari 2021.

 Stefan Söderling har en bred bakgrund från olika bolag och industrier och har genomgående arbetat med investeringar, affärsutveckling och entreprenörskap. Han har varit med och byggt upp ett av de ledande vindkraftsbolagen i Sverige och har också arbetat för Sjätte AP-fonden och PWC.

-  Almi Invest spelar en viktig roll för entreprenörer och möjligheten att få bärkraftiga bolag att ta fart med båda kapital, kompetens och nätverk, säger Stefan Söderling, tillträdande Fund Manager Almi Invest Greentech. Vi har många lovande Greentech-bolag i Sverige som kan växa sig starka och hävda sig väl internationellt. Jag ser stor potential med en nationell fond som driver på detta viktiga område och ser verkligen fram emot att börja jobba med ett starkt och bra team.

Stefan Söderling tar över ansvaret för Almi Invests Greentechfond, som investerar i små och medelstora innovativa företag med produkter och tjänster med en koldioxidreducerande effekt. Investeringar görs inom flertalet områden, alltifrån industri, energi och transport till jordbruk, livsmedel, återvinning och avfall. Fonden förvaltar ett kapital på 650 miljoner kronor och har sen starten 2017 investerat ca 170 miljoner kr i 19 bolag.

-  Vi är glada att få välkomna Stefan Söderling till oss. Vår Greentechfond har haft en mycket god utveckling sen starten och med Stefans gedigna bakgrund kommer vi att stärka vår kompetens och ytterligare öka våra investeringar inom det viktiga Greentech- området, säger Mikael Karlsson, vd Almi Invest

Stefan Söderling efterträder Markus Hökfelt, som gått till ett nytt uppdrag som chef för SEB:s nya Greentechfond.


Om Almi Invest Press

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 660 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen och delfinansierat av EUs strukturfonder.