2016-05-21 11:20Pressmeddelande

Almi Invest investerar i prissajt för hemmafixare

null

Almi Invest investerar 0,5 miljoner kronor i Byggvarulistan, en webbsajt som jämför priser på byggvaror. I emissionen på totalt 1,4 miljoner kronor deltar även befintliga ägare. Pengarna ska användas till att bygga upp organisationen samt till ökad marknadsbearbetning.

Byggvarulistan (BVL), som grundades 2013, är en fristående prisjämförelsesajt riktad till hemmafixare som ska renovera eller bygga fritids- eller småhus. På sajten kan kunden lägga in sina byggvaror, få hjälp med ritningar och ta fram inköpslistor samt jämföra priser. Det går att plocka ihop hela paket med produkter och jämföra totalpriset. Därefter kan kunden direkt länka till anslutna byggvaruhus och beställa varorna.

Trenden är att byggvaror börjar handlas på nätet är stark och visar en tillväxt på 30-40 procent tillväxt per kvartal de senaste åren. Men priserna på den nordiska marknaden är höga och svåra att jämföra. Det kan skilja mycket mellan det dyraste och billigaste alternativet.

BVL har under två år utvecklat och lanserat en prisjämförelsesajt som fungerar. Man har också lyckats få avtal med ett av de stora byggvaruhusen, Beijer Bygg.

Almi Invest, som nu går in som ny investerare, ser stor potential i Byggvarulistan.

  • Vi tror att teamet bakom Byggvarulistan har hittat en nisch i en snabbt växande e-handelsmarknad med stort mervärde för konsumenten, säger Fredrik Malmström, Investment Manager på Almi Invest i Linköping.

Byggvarulistans grundare och vd Magnus Svensson ser med tillförsikt på framtiden:

  • Vi har påbörjat vår lansering i Norge och har fler stora och spännande saker på gång under året. Det gör att vi behöver mer kapital för att ta oss dit, säger han.


För ytterligare information kontakta:

Magnus Svensson, vd och grundare Byggvarulistan, tel 0704 449 987, mail magnus@byggvarulistan.se
Fredrik
Malmström, Investment Manager Almi Invest, tel 0705 385 143, mail fredrik.malmstrom@almiinvest.se
Maria
Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel 076-880 88 10, maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i tidiga tillväxtbolag. Vi skapar, med kompetens, kapital och nätverk möjligheter för bolag att växa. Investeringar sker i tidiga faser. Vi finns över hela landet genom 8 regionala fondbolag. Portföljen består idag av ca 400 tillväxtbolag i många olika branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.