2015-05-25 11:00Pressmeddelande

Almi Invest säljer sitt innehav i Tanomed

null

Köpare är det svenska börsnoterade bolaget Karo Bio som förvärvar 100 % av aktierna i Tanomed AB från Almi Invest och övriga delägare. Företaget har utvecklat en unik produkt mot förkylningssjukdom. Den är baserad på enzymet glukosoxidas och glukos. Via en kemisk reaktion bildas väteperoxid som är effektivt mot förkylningsvirus.

Karo Bio har betalat 20 MSEK för samtliga aktier i Tanomed. Den här exiten innebär att Karo Bio nu får tillgång till en ny produkt som potentiellt både kan lindra och förebygga ett förkylningsförlopp. Den patenterade tekniken har forskats fram vid Umeå universitet. Processen bygger på att enzymet glukosoxidas i kombination med glukos samverkar för att effektivt motverka rhinovirusinfektioner. Tanomeds produkt har även visat sig vara effektiv mot andra virala och bakteriella patogener.

 – Det är mycket positivt för Tanomeds fortsatta utveckling att bolaget nu får en ny och stark ägare i Karo Bio, säger Mattias Eriksson Investment manager på Almi Invest.

Noterat på Nasdaq

Karo Bio är ett utvecklingsbolag som fokuserar på att bredda sitt produktsortiment till att omfatta mer marknadsnära projekt och produkter. För närvarande har Karo Bio flera projekt på väg mot klinisk fas. Karo Bio har sin bas i Huddinge och är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.

– Denna produkt har en stor potential internationellt. Vi räknar med att en marknadsintroduktion kan ske inom 1-1,5 år, säger Anders Lönner styrelseordförande Karo Bio.

För ytterligare information, kontakta:
Maria Kessling, kommunikationschef på Almi Invest +46 76 880 88 10 maria.kessling@almi.se

Mattias Eriksson, Investment Manager på Almi Invest +46 70-539 39 98 mattias.o.eriksson@almi.se

Henrik Palm, CFO Karo Bio, +46 70-540 40 14 henrik.palm@karobio.se

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i unga tillväxtbolag. Vi skapar, med kompetens, kapital och nätverk möjligheter för bolag att växa. Investeringar sker i tidiga faser. Vi finns över hela landet med regional kunskap och ett internationellt perspektiv. Portföljen består idag av ca 400 tillväxtbolag i många olika branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.