2023-06-20 07:00Pressmeddelande

Almi Invest investerar i Adamant Quanta.

Haitham El-Ella, grundare och VD på Adamant Quanta.Haitham El-Ella, grundare och VD på Adamant Quanta.

Almi Invest investerar 3 miljoner kronor i Adamant Quanta. Investeringen är en del av en finansieringsrunda på 9,2 miljoner kronor och sker tillsammans med Industrifonden och Navigare Ventures. Den nya finansieringen kommer att användas för att ytterligare utveckla och skala leveransen av deras första diamantbaserade chip-atomur.

 

Adamant Quanta är en svensk kvantum tech-startup som specialiserar sig på utvecklingen av diamantbaserade IC-system för precisionstidtagning, sensorteknik och detektionsteknik. Deras huvudprodukt, ett chip-atomur baserat på diamant, erbjuder enastående noggrannhet och prestanda. Med fokus på innovation och kundkrav strävar Adamant Quanta efter att transformera branschen med omedelbart tillämpliga diamantbaserade kvanttekniklösningar för robust positionering, navigering och tidsapplikationer.

 

Adamant Quanta är engagerade i fortsatt teknisk innovation och att etablera sig som ledare inom sitt område. Med framgångsrik avslutning av finansieringsomgången kommer företaget att skala och accelerera leveransen av diamantsystem i chip-format samt stärka sin position på marknaderna för tidtagning, sensorteknik och detektionsteknik.

 

"Vi är glada över att ha avslutat denna finansieringsomgång och tacksamma för möjligheten att fortsätta utveckla vår patentskyddade diamantteknologi och leverera våra toppmoderna atomur baserade på diamantkvantteknologi. Med denna investering kommer vi att kunna skala vår produktleverans och förverkliga vår vision om att erbjuda konkurrenskraftig och omedelbart användbar hårdvara för kvantteknik." Säger Haitham El-Ella, grundare och VD på Adamant Quanta.

 

"Almi Invest är dedikerade till att stödja svenska innovatörer i deras etablering och resa. Adamant Quanta är ett imponerande exempel på en innovativ kvantum tech-startup med betydande marknadspotential, vars klockor baserade på diamantteknologi redan har lockat internationella kunder. Almi Invests tillsammans med Industrifonden och Navigare Ventures, utgör en viktig del i att främja deras utveckling. Vi ser fram emot att vara en del av bolagets tillväxt och den påverkan deras teknologi kommer att ha." Säger Faten Mustafa, Investment Manager på Almi Invest.

För ytterligare information kontakta

Faten Mustafa, Investment Manager Almi Invest, tel +46722491348, mail faten.mustafa@almiinvest.se

Haitham El-Ella, grundare och VD på Adamant Quanta. Tel mail he@adamantq.com


Om Almi Invest Press

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3,5 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 660 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen och delfinansierat av EUs strukturfonder.


Kontaktpersoner

Joachim Karlsson
VD
Joachim Karlsson
Joakim Liljeberg
Kommunikatör
Joakim Liljeberg
Pressansvarig Almi