2020-09-29 15:15Pressmeddelande

Almi Invest säljer sitt aktieinnehav i Netrounds

Almi Invest säljer sitt aktieinnehav i Luleåbaserade IT-bolaget Netrounds i samband med att amerikanska Juniper Networks förvärvar hela bolaget. Köpeskillingen är inte offentlig.

Netrounds erbjuder nätoperatörer och större företags IT-avdelningar ett egenutvecklat testsystem som säkerställer kvaliteten i datanät och digitala tjänster. Systemet ger kunderna en effektivare drift av deras nätverksinfrastruktur genom snabb information om en process inte fungerar optimalt. Bolaget har ca 30 anställda och omsatte ca 42 miljoner kronor 2019.

Almi Invest, som investerade i bolaget 2010, ägde knapp nio procent av bolaget och gör nu en god affär.

- Vi är mycket nöjda med vår investering i Netrounds, säger Mattias Eriksson, Investment Manager på Almi Invest. Bolaget har utvecklats mycket väl under vår tid som delägare och vi bedömer att Netrounds nu får goda möjligheter att växa vidare tillsammans med Juniper.

Köparen Juniper Networks Inc. är ett globalt företag som är noterat på New York Stock Exchange i USA. Bolaget utvecklar och säljer nätverksprodukter såsom routers, switchar, produkter för “network management” och nätverkssäkerhet samt andra mjukvarurelaterade produkter för skötsel och underhåll av nätverk. Juniper omsatte ca 4,4 miljarder dollar 2019.


Om Almi Invest Press

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 660 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen och delfinansierat av EUs strukturfonder.