2022-09-06 07:00Pressmeddelande

Almi Invest investerar i Minolei – nischat sminkmärke för fet hy

Almi Invest investerar två miljoner kronor i Minolei Cosmetics som utvecklar innovativa kosmetikprodukter för personer med fet hy. I emissionen på totalt 4,2 miljoner kronor deltar även privata investerare. Pengarna ska användas till lansering av bolagets första sminkprodukter.

Uppsalabaserade Minolei utvecklar smink för fet och kombinerad hy. Bolaget är grundat av Helena Amiley och Emma Filipsson, båda med mer än tio års erfarenhet i skönhetsbranschen.  Affärsidén uppstod när Helena, som själv har fet hy, inte kunde hitta tillräckligt bra sminkprodukter varken åt sig själv eller sina kunder. Problemet var att oljan i huden både skapar en kladdig yta och löser upp sminket.

En undersökning från bolaget visar att fet/kombinerad hy är mycket vanligt och att personer med mycket fet hy har problem att hitta produkter som håller huden oljefri längre än några få timmar.

Snart lanserar Minolei sina tre innovativa sminkprodukter, en primer, en foundation och ett puder, som arbetar tillsammans för att motverka sminkutmaningarna med fet hy. De medför ingen känsla av tilltäppta porer, samtidigt som de ger ett tunt och lätt resultat trots att de är så effektiva mot oljigheten. Produkterna är utvecklade av grundarna i samarbete med mycket erfarna kemister.

-  Minolei adresserar ett globalt problem som ingen, oss veterligt, hittills har lyckats lösa med så här fina resultat, säger Mia de Besche, Investment Manager på Almi Invest. Med den tydliga trenden kring lönsamma bolag inom skönhetsvård, den unika lösningen på problemet och den globala marknad som bolaget adresserar har detta potential att bli en mycket bra investering.

Produktutvecklingen har tagit lång tid, att endast blanda och tillsätta absorberande ingredienser ger inte automatiskt ett gott resultat. Här har Minolei lyckats utveckla recept som ger mycket goda resultat i var och en av produkterna, dessutom med extra lång hållbarhet i kombination med varandra.

- Tack vare denna investering kan vi nu ta steget att på allvar lansera våra produkter, säger Emma Filipsson, vd på Minolei. Vi vet att produkterna verkligen fungerar. Planen är att börja sälja via vår egen hemsida och därefter växa med utvalda återförsäljare. Vår vision är att vara det första valet för alla med kombinerad eller fet hy.


Om Almi Invest Press

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3,5 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 660 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen och delfinansierat av EUs strukturfonder.