2018-09-24 10:19Pressmeddelande

Almi Invest investerar i healthtech-bolaget Learning to Sleep

null

Almi Invest har investerat 1,5 miljoner kronor i Learning to Sleep, som utvecklat ett digitalt, KBT-baserat verktyg för att hjälpa personer med sömnproblem. I emissionen på totalt 3,3 miljoner kronor deltar även Alltrum, Proos Consulting och Malte Rohlin. Kapitalet kommer att användas till att fortsätta bolagets expansion, både i Sverige och internationellt.

Learning to Sleep har utvecklat det kliniskt validerade digitala behandlingsprogrammet Sov Bättre, som behandlar personer med ihållande sömnproblem. Med Sov Bättre får patienten en individanpassad, 5 veckor lång behandling baserad på KBT, kognitiv beteendeterapi och en personlig sömncoach.

-Varje år söker över en halv miljon individer, bara i Sverige, vård för sömnproblem. Samtidigt är väntetiderna för att få hjälp med terapi ofta långa och kostnaden för samhället hög. Med Learning to Sleeps evidensbaserade digitala verktyg kan fler personer få hjälp snabbare, till lägre kostnad, säger Per Antonsson, Investment Manager på Almi Invest.

Eftersom verktyget är digitalt kan patienter få påminnelser om att de ska utföra sina uppgifter, vilket ger högre följsamhet än för andra, icke-digitala hjälpmedelsprogram. Hittills har Learning to Sleep behandlat över 1000 patiener i Sverige och 94 procent av dem har fått förbättrad sömn.

-Vi är mycket glada över att ha fått Almi Invest som investerare i bolaget, nu när vi är beredda att ta nästa steg i vår utveckling. Almi Invest tillför inte bara kapital utan även ett stort kontaktnät bland investerare och kompetens inom finansiering. Nu ser vi fram emot en spännande höst och att bidraga till en bättre hälsa i Sverige och de länder vi är på väg att expandera verksamheten till, säger Micael Gustafsson, VD på Learning på Sleep.

Kapitalet från investeringen kommer att användas till att fortsätta etableringen av produkten på den svenska marknaden, främst inom primärvården, och till att börja arbetet med internationell lansering.

För ytterligare information kontakta

Per Antonsson, Investment Manager Almi Invest, tel +46 708 728 717, mail per.antonsson@almi.se

Micael Gustafsson, VD Learning på Sleep, tel +46 736 993 601, mail micael@learningtosleep.se

Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel +46 76 880 88 10, mail maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.