2013-04-09 09:04Pressmeddelande

Almi Invest och lokala investerare går in i HL Design & Media: Växjöföretag ritar om kartan för hemsidor

null

Växjöföretaget HL Design & Media har fått nytt kapital som gör det möjligt att lansera företagets unika publiceringsverktyg för hemsidor på allt fler marknader. Det är riskkapitalföretagen Almi Invest, Bakers, Skåningegård m.fl. som går in med nytt kapital. – HL Designs publiceringsverktyg är ett användarvänligt verktyg som gör att man kan redigera innehållet direkt på sin hemsida. Det kan ingen annan på marknaden erbjuda idag, säger Henrik Löwenadler, VD för HL Design & Media. Man räknar med att verktyget kommer att ha närmare 50 återförsäljare vid nästa årsskifte. – Vi tror att företaget har en mycket god potential att få ett genomslag på den stora hemsidesmarknaden. Direktredigering har ett stort mervärde för kunderna, säger Tarja zu dem Berge, Investment Manager för Almi Invest Småland och öarna.

På sikt väntar den skandinaviska marknaden
HL Design & Media är först på marknaden att erbjuda ett verktyg för direktredigering på hemsidor. – Vi fick idén när vi arbetade med ett plattformsbygge och upptäckte fördelarna med att kunna dölja menyer som inte används där man ville göra redigeringar. Det var här konceptet ”det du behöver, när du behöver det” växte fram.  Det var en spännande upplevelse och en extremt bra idé, säger Henrik Löwenadler. Det finns bara i Sverige 100.000-tals hemsidor hos företag. Ett första steg i expansionen gäller den svenska marknaden. Nästa steg är en expansion utanför landets gränser.

Systemet har ritat om kartan för publiceringsverktyg
Företagets publiceringsverktyg WebManager 3 bygger på språket Ruby och ramverket Ruby on Rails och som databas används PostgreSQL. Det är den kombinationen, som ger verktyget en stabil, säkert och snabb plattform. - Med WebManager 3 har vi skapat det kanske mest användarvänliga, enkla och självklara verktyget på marknaden och vi har fått en stark respons från våra testgrupper. De verktyg som finns på marknaden idag har inget eller ett väldigt dåligt fokus på människan framför skärmen. Med vårt system är jag övertygad om att vi på allvar ritat om kartan, säger Henrik Löwenadler. WebManager har sedan starten installerats på över 300 webbplatser. Systemet används idag av företag, kommuner och myndigheter.

Riskkapital möjliggör marknadsföring
Som ett led i satsningen på det nya publiceringsverktyget har HL Design & Media AB nu genomfört en nyemission. Riskkapitalet som nyemissionen ger möjliggör marknadsföring av verktyget mot återförsäljare runt om i Sverige. De nya ägarna är förutom huvudägaren Henrik Löwenadler ALMI Invest, Bakers AB, Skåningegård AB, Tommie Holmberg och Tobias Sandelius.

Om HL Design & Media AB
HL Design & Media AB är en svensk webbyrå med kontor i Växjö och Stockholm. Företaget består av både projektledare, formgivare, interaktionsdesigners och utvecklare vilket möjliggör såväl tekniskt avancerade webblösningar som användarvänliga gränssnitt och formgivning av hög klass. HL Design grundades år 2000, blev aktiebolag 2004 och har idag 11 anställda.

Om Almi Invest
Almi Invest är ett riskkapitalbolag som skapar förutsättningar för entreprenörsledda tillväxtföretag att växa genom att tillsammans med andra aktörer på riskkapitalmarknaden investera kapital och kunskap. Almi Invest är organiserat i sju regionalt baserade riskkapitalfonder och ägs av Almi Företagspartner AB tillsammans med lokala aktörer. Läs mer på www.almiinvest.se.

Ytterligare information:
Henrik Löwenadler, VD HL Design & Media AB, tel. 0470-72 33 54, mail. henrik.lowenadler@hldesign.se 
Tobias Sandelius, Teknisk projektledare HL Design & Media AB, tel. 0470-72 33 32, mail, tobias.sandelius@hldesign.se 
Mats Lundin, Säljansvarig HL Design & Media AB, tel. 0470-72 33 59, mail, mats.lundin@hldesign.se
Tarja zu dem Berge, Investment Manager, Almi Invest Småland och öarna, tel. 036 30 65 39. Mail. tarja.berge@almiinvest.se

Om Almi
Almis
vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.