2018-08-31 09:00Pressmeddelande

Almi Invest investerar i Vevios prisbelönta trygghetslarm

null

Almi Invest investerar 1,3 miljoner kronor i Vevios, som utvecklar ett mobilt trygghetslarm i form av ett armband. I emissionen på totalt tre miljoner kronor deltar också privata investerare. Pengarna ska gå till vidareutveckling och marknadslansering av armbandet.

Vevios är ett mobilt och bärbart larm i form av ett armband, som fungerar som en mobiltelefon. Via ett patentsökt panikgrepp kan brukaren enkelt positionera sig och vid en nödsituation kommunicera direkt via mikrofon och högtalare i armbandet. Syftet med det innovativa armbandet är att hjälpa äldre och kroniskt sjuka – men också personer som lever under hot.

Till skillnad från dagens trygghetslarm fungerar armbandet var än brukaren befinner sig.

- Vevios är framtidens mobila trygghetslarm som ger en tryggare och säkrare vardag för äldre och kroniskt sjuka, både i och utanför hemmet, säger Ann-Sofie Hörlin, investment manager på Almi Invest. Vevios har goda förutsättningar att lyckas när vården digitaliseras och efterfrågan på larm med positioneringsfunktion tar fart.

Bolagets grundare, industridesignern Hanne Pålsson, har arbetat med utvecklingen av trygghetslarmet sedan 2016 och har tagit emot ett flertal designpriser.

Larmet, som befinner sig i den första produktutvecklingsfasen, ska testas i samverkan med brukare under hösten. Testresultaten av den första produkten kommer att ligga till grund för den vidare utvecklingen av Vevios.

- Denna investering gör det möjligt för oss att vidareutveckla Vevios till en fullständig slutprodukt, med målet att lansera på marknaden under 2019, säger Hanne Pålsson, Vevios vd och grundare. Vår vision är att alla utsatta grupper i samhället ska få en trygg och säker vardag.


För ytterligare information kontakta

Ann-Sofie Hörlin, Investment Manager Almi Invest, tel 070-606 28 74, mail ann-sofie.horlin@almiinvest.se
Hanne Pålsson, vd Vevios, tel 0761-78 84 13, mail hanne@vevios.se
Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel 076-880 88 10, mail maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi Invest Press

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.